I celebert selskab og med krykke i hånden, begiver Martin Falklind sig ud på en ny Grønlands ekspedition. Målet er fluefiskeri efter hav-vandrende røddinger, men også havfiskeriet rundt om verdens største ø venter forude.

Af Martin Falklind

Langsomt men sikkert kæmper vores mærkelige karavane sig afsted, igennem Grønlands ujævne natur. Jeg vakler frem med benskinne og krykker, men resten af karavanen holder et behageligt tempo, for min skyld. Foran går ski-legenden Stig Strand, og måske skyldes hensynet, at han bærer en del af skylden for min nuværende forfatning? Det var nemlig ham, der lokkede mig til at springe ud fra en helikopter iført ski, da vi var i Canada i foråret. Der gik mit knæ gik i stykker.

Min ven, Pasi, har fundet satellit telefonen frem og går og småsludrer foran, for at fordrive tiden under den langsommelige gåtur. Han er grejnørden, du ved – en rigtig Mc Gyver. Ud af det blå, er han typen der hiver solcellelader, natkikkert, minidrone eller som nu, en satellit-telefon op af rygsækken. Sidste mand på holdet er Marko Lethosalo, der afslutter karavanen, bærende på et to meter langt stykke afløbsrør.

Vores brogede bande er på Grønland for, at fluefiske rødding og havfiske helleflyndere. Røddingen ved vi findes i stort antal, mens havfiskeriet mere er en udfordring der skal udforskes.

LÆS HELE HISTORIEN I NOVEMBERUDGAVEN AF FISK & FRI

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This