Martin Falklind, der er kendt for sine fine bøger, artikler og TV-film, lancerede i efteråret 2021 TV-filmserien ”Fiskarnas Rike” på svensk TV om de svenske vande og fiskebestande.

Gennem tre år har Martin og hans filmteam udforsket og filmet ved – og under vandet rundt omkring i Sverige, og i en smuk filmtrilogi tager hans os med på en spændende rejse gennem de svenske elve, søer og havområder – “Fiskarnas Rike”.

Ud over vandets beboere – fiskene – møder vi også forskere, eksperter og de mennesker som lever langs og af de svenske vande. Glæd dig til en flot TV-serie, som ikke blot giver smukke og unikke naturoplevelser, men også en dybere indsigt i de problemstillinger, der er for de svenske vande og fiskebestande – og som på mange måder er parallelle med de udfordringer, vi også har her i Danmark.

Følg med til “Fiskarnas Rike”, som på dansk hedder ”Fiskene i Sverige” på DR1 i morgen søndag den 19 juni klokken 19. Del 1 handler om elvene – hvorefter del 2 som sendes søndag den 26 juni klokken 19 handler om søerne. Det sidste afsnit om havet sendes søndag den 3 juli på samme tidspunkt.

TV-serien har modtaget flere priser: 1. plads som ”Årets Originalidé” til Riagalan – en svensk TV-konkurrence, 1. plads som ”Årets Prestation” til Gyllene Snittet-galan – galaforestilling for svenske  TV-fotografer samt ”Årets Naturfotograf” – uddelt af svenske Naturvårdsverket.

Glæd dig til filmene! Du kan se den første her.

 

GrejXperten

 

Martin Falklind - tidligere chefredaktør på det svenske magasin Fiskejournalen - er hovedmanden bag TV-serien "Fiskene i Sverige".

Martin Falklind – tidligere chefredaktør på det svenske magasin “Fiskejournalen” – er hovedmanden bag TV-serien “Fiskene i Sverige”. Med sig har han haft et stærkt crew af fotografer, der har præsteret en helt unik naturfilm.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This