Glubske fisk og letpåklædte kvinder. Hvad mere kan en lystfisker ønske sig? 22.09.2010 TORSDAG den 7. oktober har 49 biografer landet over premiere på Alexandre Aias gyser-thriller med Elisabeth Shue, Steven McQueen, Ving Rhames, Riley Steele, Kelly Brook, Adam Scott, Jerry O’Connell, Christopher Lloyd og Richard Dreyfuss.

Filmen er i 3D og der er masser at komme efter for fisketosser som os.

DEN AMERIKANSKE SPRINGBREAK medfører programmæssigt kaos i den lille by Lake Victoria, når tusindvis af unge vil fejre ferien med sol, badning og fester. I år får sherif Julie Forrester imidlertid større problemer end normalt, fordi et undersøisk jordskælv har vakt en stime blodtørstige, forhistoriske piranhaer til live.

Pludselig forvandles de harmløse drukfester til et orgie af død og blod – og det er op til en gruppe mennesker, der aldrig har set

hinanden før, at finde en sikker vej i land, inden de ender som fiskefoder. Hvis du ikke allerede har reserveret den 7. oktober, så sæt kryds i kalenderen, for der er fiskegys for alle pengene.

I KØLVANDET på Steven Spielbergs succes med "Dødens gab" (1975) fulgte snart en anden undersøisk trussel, som gjorde op i antal, hvad den manglede i størrelse. "Piranha" introducerede de berygtede piratfisk som filmisk trusselsbillede på det store lærred i 1978. Det var den legendariske producer Roger Corman, der satte instruktøren Joe Dante til at dreje fiskehistorien en omgang og give den et blink i øjet. Ligesom Spielbergs haj fik sine efterfølgere, blev der også skabt en "Piranha 2" – instrueret af ingen ringere end James Cameron!

Tre årtier senere genskaber og overgår instruktøren Alexandre Aja, der bl.a. har styret gysene i "High Tension" og "The Hills Have Eyes", rædslerne med "Piranha 3D" – om end med respekt for traditionen:

– Jeg ville gerne tilbage til den type film, der var en ‘forbudt fornøjelse’, dengang jeg voksede op i 80’erne. En cool blanding af gys og sjov med masser af nøgenhed og masser af blod; bare en fantastisk underholdende rutsjebanetur.

Da Aja første gang blev præsenteret for projektet, var han optaget af andre opgaver, men et par år senere fik han tilbuddet igen.

– Det var lige præcis det koncept med spring break under angreb, jeg gerne ville tilbage til, og så ville jeg skrue op for rædslen, for blodet, for action-scenerne. Jeg ville udvikle figurerne og få filmen til at føles som en storfilm. Det er sjov på forårsferien, der forvandler sig til en gigantisk katastrofefilm.

– Når man skaber en gyser, så håber man altid, at man skaber en frygt i publikum. Da jeg lavede "Mirrors" håbede jeg (og tror jeg lykkedes med) at få folk til at føle en smule uro over for spejlene i deres eget hjem. Spørgsmålet er, om jeg efter "Dødens gab" kan skabe en film, der kan traumatisere en ny generation i forhold til at gå i vandet.

DEN NYE FILM Piranha 3D har nemlig premiere i de danske biografer landet over . Filmen indeholder alt hvad en lystfisker kan ønske sig – nemlig letpåklædte kvinder og masser af fisk.

KONKURRENCE: Vi har 5 x 2 billeter som vi udlover på voresFacebook side.

Skriv kort hvorfor du læser Fisk & Fri og vi trækker lod blandt svarene om 5 x 2 billeter d. 1 oktober. God tur i biffen!

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This