Lige nu, hvor det er allermest koldt, klamt, vådt og mørkt, findes der ikke noget, som er meget bedre end at pakke fiskestangen og drage til varmere himmelstrøg. En af dem, der har gjort netop dette er Jan Svenstrup, der sender en ferie-fiskehilsen fra Seychellerne:

– Engang i juni faldt jeg over nogle gutter fra USA, der manglede folk til at fylde deres fisketur til Seychellerne ud, da nogle havde meldt fra. Jeg slog derfor til, da der var mulighed for GT – Giant Trevally – som var et flueben jeg manglede i min fiske bucket-liste. Det endte med, at vi blev en gruppe fra fire forskellige lande på en 70 fods katamaren med dæksdreng, guide og ikke mindst en fantastisk kok ombord. Måske noget mere luksus end jeg ellers ville have valgt, men hva´pokker.

– Efter at sejlet hele natten, startede vi klokken 05.30 cirka 60 sømil NV fra hovedøen Mahe. Vi startede med speed jigging, og allerede i andet indtake gik det vildt for sig: Efter en god fight var ”fluebenet” en realitet med en fin GT’er på ca 16 kilo – super fedt. Min room mate fra Mauritius – Jason Main – har prøvet meget, og hans store ønske var en dog tooth tuna. Det blev så MERE end en realitet samme aften, da han fik et mega hug på sin glow jig i et spin stop på vej op i sol nedgangen samme dag. Sikke en fight i mere end en 1/2 time, der til sidst endte med pande lamper og projektører. Fisken blev estimeret til 70-75 kilo og fik sin frihed kort efter.

– Ud over disse fine fisk fik vi kæmpet vi os til maaaange forskellige arter, og dem der har prøvet saltvandsfiskeri under sydlige himmelstrøg ved, at alle fisk svømmer hurtigt, for ellers bliver de bare spist af noget større! I flæng kan nævnes flere dog tooth tuna over 30 kilo, mange yellowfin tun mellem 15-30 kilo, wahoo optil 21 kilo og amber jack’s af forskellige arter.

Alt i alt syv fantastiske dage med live-board fiskeri fra klokken 05.30-19.00 hver dag – kun afbrudt af lækker mad med frisk fisk samt et par power naps nu og da.

Du kan læse mere om fiskeriet her.

 

Friluftsland

 

På turen blev der landet en del fine dogtooth tuna som denne.

På turen blev der landet en del fine dogtooth tuna som denne.

 

GT har længe været på Jan Svenstrups to-do list. Der kan nu sættes et flueben i listen.

                             GT har længe været på Jan Svenstrups to-do list. Der kan nu sættes et flueben i listen.

 

Jan Svenstrup med en af de mange fine fisk fra Seychellerne.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This