– Efter al den her COVID-19 og ingen mulighed for at rejse et par år, var jeg på Maldiverne i foråret, fortæller Michael Adolfsen. – Men – det var lidt sløjt, så jeg var simpelthen nød til at komme afsted igen…Efter lidt overvejelse og snak med folk rundt omkring, faldt valget på Andamanerne hos Qutub og hans Captain Hooks Sports Fishing, som jeg sidst besøgte tilbage i 2012.

– Efter et døgns rejse var jeg endelig på Havelock Island og vel modtaget af Qutub.
Indlogeret på hans lille 7-værelses lodge/hotel blev grejet klargjort, og resten af dagen fik jeg slappet af i dejligt selskab med fine omgivelser. Dagen efter startede den første af otte fiskedage, og de startede bedre end man kunne forvente.

 

Jans Lystfiskershop

 

GT i andet hug

– Allerede efter to kast med popper, sagde det BOOM, og jeg havde en GT på krogen, som senere skulle vise sig at være turens største. Inden længe havde vi fået fem GT og et par bluefin trevally, så nu var turen var godt i gang.

– Anden dagen stod på light tackle fiskeri, hvor flere nye arter faldt for min Nomad Vertrex Swim – blandt dem var en fin triggerfish. Tredjedagen gav fem mindre GT på popper, og så skulle jeg prøve min nye SPJ set up – hvilket gav red snapper, mangrove snapper, green jobfish plus mange små groupers – samt fisk som selv vores guides ikke kendte navnene på. Og så krogede jeg et powerhouse af, hvad jeg tror var en diamond trevally på en PE3, som gav en fed en fight.

Michael Adolfsen med en smuk dogtooth tuna fra Andamanerne

                                                                 Michael Adolfsen med en smuk dogtooth tuna fra Andamanerne.

Tyvstart gir´dogtooth tuna

– På fjerdedagen havde jeg 2 1/2 times sejlads ud til Barren Island, som er en aktiv vulkan og et vildt sted. Vi ankom og spiste lidt hurtig morgenmad. En af dæksdrengene tyvstartede, og droppede en jig, hvorefter der var dogtooth tuna på med det samme! Jeg dropper 2 sekunder efter, da vi kan se 30-40 meter nede, at den har flere venner – og boom, så er der flex på min stang. Vi får tre doggies på 15 minutter, hvoraf den ene må på is, de andre ryger ud igen.

– Resten af dagen går med den ene fight efter den anden, og vi får GT´er, red snapper, bluefin, barracuda, black jacktrevally og wahoo. På vej tilbage til Havelock så vi et spøgelsegarn. Qutub og drengene kiggede lidt på det, og jeg fik selvfølgelig den idé, at med alle de småfisk, der var omkring det, måtte der også være rovfisk. Og to kast senere fik jeg guldmakrel på popperen. Det var en af de mest actionfyldte dage, jeg nogensinde har prøvet – vildt!!

 

Det blev til flere flotte GT´ere som denne på Michael Adolfsens tur til Andamanerne.

Det blev til flere flotte GT´ere som denne på Michael Adolfsens tur til Andamanerne.

 

– Femtedagen startede sløjt. Vandet var grumset, og der var en del vind. Til middag havde jeg fået et par mindre GT´er, et par små barracudaer og en bluefin. Efter en dejlig frokost tog vi ud mellem Havelock og Neil Island for at jigge. Det startede sløjt, så vi flyttede plads, hvorefter et par små GTer blev landet. På det næste drop fik jeg en bonito, som hurtig gik ud og op til overfladen, hvor en hvidtippet haj åd den – og så ellers stak af på mit PE4 grej. Efter et par udløb, kom den til båden, men da den skulle gaffes, vendte den rundt og fik linen i munden – snip snip…

– Så var det ellers bare med at få nyt forfang samt jig på, og halvvejs oppe – boooom. Jeg vidste med det samme, at det her var turens fisk. Der gik et par sekunder, før den var klar over, at den var kroget, men så stak den af! Jeg skruede bremsen i bund, og den stoppede kortvarigt, men så tog den de sidste 20-30 meter, før linen knækkede. På måden den bare gik afsted på, gættede vi på, at det var en stor dogtooth tuna.

– De sidste dage var lidt sløve, og det blæste en del, men vi landede dog alligevel GTer hver dag, og den sidste GT på fjerder kast på sidste dag, var turens næststørste. Alt i alt en pivfed tur, men de helt store monstre fik jeg dog ikke denne gang. Den var dog også lidt dyr, da jeg tog alene afsted, men så havde jeg til gengæld en 34 fods center konsol alene. Jeg kan ikke rose og anbefale Qutub og hans guide-service dernede nok! Han havde styr på alt fra Port Blair til jeg var i Port Blair igen: Der var super service, og maden var det bedste, jeg endnu har prøvet på alle de mange ture, jeg har været på. Skal jeg tilbage?  Ja selvfølgelig. Jer er allerede ved at spare op til mit fjerde besøg.

 

Sportex

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This