Så er det i aften kl 22 at dit fjernsyn går i fisk, når der er premiere på det nye tv program “King Fishers” på National Geographic Channel. I det nordiske afsnit af King Fishers har Gordon P. Henriksen (tidligere redaktionschef på Fisk & Fri) været i Norge og dyste mod Raymond Halland, der er både Verdens- og Europamester i torskefiskeri, og på en tur til Konnevesi, Finland med den finske fluefisker og skuespillerstjerne Jesper Pääkkönen.

I Danmark inviterer Gordon på sit favoritfiskeri, og turen går selvfølgelig til Møn, hvor de jagter store brakvandsgedder i det spritklare og lave vand. Gordon har ikke kun benyttet sin medvirken til at vise sin kunnen som lystfisker og vært, men også på at sætte international fokus på brakvandsgedderne.

Man må i den grad sige at der er fokus på dette område lige nu og med tiltag som fx “Dansk Brakvands Cup”, (se det nyeste nummer af Fisk & Fri) samt dette afsnit af King Fishers der skal vises i 163 lande for 360 millioner potentielle seere. Så sent som i fredags var der fokus på beskyttelse og bevaring af brakvandsgedderne i Børsen og her havde Fishing Zealand og Gordon P. Henriksen vist også en finger med i spillet. Se mere her.

Her på Fisk & Fri håber vi den megen fokus på brakvandsgedderne kan være med til at skabe lokal og politisk opbakning til at passe godt på bestanden og meget tyder allerede på at dette i høj grad virker.

Derudover glæder vi os til at se lidt fiskeri i fjerneren i aften!

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This