Traditionen tro har Fisk & Fri været til premiere i skånske Nybroåen. Det sker hvert år, og her i år var det Jesper Fohrmann og Jim Pedersen, der tog af sted og hilste på vores svenske fiskebrødre.

Af Jim Pedersen

Her på Fisk og Fri sætter vi stor pris på den kontakt, vi har med Det svenske Sportsfiskeforbund og Ystadortens Fiskevårds- och Sportfiskeförening, som forvalter fiskeplejen ved Nybroåen.

Fiskeriet i år er påvirket af, at både Østersøen og Nybroåen har en usædvanlig høj vandstand– og i går til premieren var den hele 71 centimeter over normalen. Samtidig har den milde vinter gjort, at havtemperaturen er højere end i åen. Af den grund er det meget begrænset med opgangen af overspringere, for de vælger selvfølgelig det lune havvand, hvor der masser af føde.

Men naturligvis skulle vi fiske – for det kunne jo være, at der var lusket nogle blankfisk op i åen. Den høje vandstand i Østersøen gjorde dog, at der ikke var ret meget strøm i åen, så vores fiskeri var lidt i stil med at fiske med flue ved kysten.

Sidst på eftermiddagen begyndte vandstanden i havet at sænke sig, og det satte lidt gang i strømmen i åen. Selvom det blæste ret meget, og det regnede det meste af dagen, så fiskede vi utrætteligt videre. Jesper Fohrmann er vores flueekspert, og frem af flueæsken kom den gode gamle Soldier Palmer i str. 6. En genial flue, der passer perfekt til den langsomt flydende å.

Dagens fiskeri sluttede med at Jim Pedersen fangede en havørred på 63 cm og Jesper Fohrman én på 79 cm. Begge fisk blev naturligvis forsigtigt genudsat med besked om, at vi meget gerne ville se dem igen senere på sæsonen.

PS – fiskeklubben holder til i en stor hytte/villa, med en fantastisk beliggenhed lige ned til åen og helt ude ved mundingen. Og det er faktisk muligt, at leje den. Tjek det ud her.

Foto: Flemming Madsen

Friluftsland

 

Fight af havørred i Nybroåen

Jesper Fohrmann hjalp til med landingen af forfatterens fine 63 centimeters havørred.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This