Siden 1982 har EFTTA, som er organisationen for den europæiske fiskebranche, afholdt B2B messen EFTTEX. Eventet har over årene være samlingspunktet for alle i branchen – og har samtidig været stedet, hvor de seneste trends og nyeste produkter blev vist første gang i Europa. Den første messe var i Birmingham, og siden har den været afholdt i en lang række europæiske byer – blandt andet København i 1985 – og helt klart flest gange i Amsterdam.

Siden Covid-19 pandemien har der dog været et skift – og en pause. For det første er EFTTEX nu uafhængig af EFTTA, hvor førstnævnte i dag udelukkende er en branchemesse og sidstnævnte ”kun” laver lobbyarbejde for den europæiske grejbranchen – blandt andet med vigtige emner som SUP – single use plastic – samt regler for bruge brug af legeringer og metaller som fx bly.

I år er tredje gang messen afholdes i Budapest – og det er på mange måder en særlig messe. For det første er det nyt, at messen afholdes som en selvstændig messe. ”A new beginning”, som arrangørerne kalder det. For det andet er det en messe, hvor mange af de helt store spillere desværre mangler som udstillere, hvilket klart afspejles i messens samlede format.

Jeg er med i juryen, der blandt tæller dommere fra Holland, Belgien, Tyskland, Rumænien og Ungarn, og på trods af de helt store spilleres fravær er der en del spændende produkter – samt – traditionen tro –  store mængder standardgrej, hvor der absolut intet nyt under solen er.

Det er i min optik vigtigt, at den europæiske branche har et årligt samlingspunkt – og jeg håber derfor messen vil udvikle sig i en positiv spiral – med et set-up der også er i stand til at gøre det billigere for de store brands at deltage – da det i høj grad virker som om, at det er utilfredshed med det gamle set-up kombineret med økonomien der trykker, når de glimrer med deres fravær.

Vi ses derude – Jens Bursell

 

GHrejXperten

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This