I denne måned for præcis 40 år siden udkom det første nummer af Fisk & Fri. Selvom der er løbet meget vand gennem bækken siden 1982, fødes kilden stadig det samme sted – nemlig ude ved vandene i alle de friske strømninger, som fører dansk lystfiskeri mod nye spændende horisonter. Undervejs har der været både hvirvler, stryg, vandfald, kanalisering og smult vande. Bølgerne er gået højt, og der har i perioder været både høj- og lavvande.

Gennem over 35 år lykkedes det magasinet Fisk & Fri at holde fanen højt og skuden flydende, på trods af, at trykte fiskemagasiner overalt i Europa døde i kølvandet på internettet og de sociale mediers fremmarch i mediebilledet op igennem 00 og 10´erne. For ti år siden var der fire trykte danske fiskeblade, hvoraf tre var uafhængige medier, der eksisterede på frie markedsvilkår. I 2017 var Fisk & Fri det eneste, der var tilbage – med røven i vandskorpen selvfølgelig. Desværre var der ikke højt nok fribord – og i sommeren 2019 gik firmaet bag Fisk & Fri, som jeg havde arbejdet for siden 2006 – konkurs. Det betød slutningen på det trykte magasin, som rigtig mange danske lystfiskere havde kendt og elsket gennem årtier.

Fisk og fri fylder 40 år i 2022

Trist, at Danmarks sidste uafhængige fiskemedie måtte lukke som trykt magasin, men måske var det slet ikke så trist endda? For når én dør lukkes, så åbnes der altid en ny  med friske og uprøvede muligheder for enden af korridoren. Ja – der er noget magisk ved papir, men det er ikke så unikt, at det er værd at bevare for enhver pris. At drive et rentabelt fiskeblad på frie markedsvilkår uden økonomisk støtte på så lille et marked som det danske, ville nemlig på den lange bane komme til at indebære så mange kompromisser i både drift, produktion samt distribution – og dermed kvalitet, at man med rette kunne stille spørgsmålet, om det ville være det værd? 

Da jeg i september 2019 købte Fisk & Fri var idéen derfor at konvertere Fisk & Fri til et 100% digitalt medie med afsæt i fiskogfri.dk samt Fisk & Fris Facebook, Instagram, Youtube og Nyhedsmail. Og det er lykkedes over al forventning. Siden den nye fiskogfri.dk for alvor kom op at køre i foråret 2020, har hjemmesiden haft op til 125.000 unikke brugere om måneden – med et gennemsnit på 60.000 månedligt uden for ferieperioderne. Og hertil kommer massevis af trafik samt interaktioner på Fisk & Fris facebook, instagram, nyhedsmail og youtube.

Der skal lyde et kæmpestort tak til alle jer, der bakker op om det nye digitale Fisk & Fri anno 2022. Det gælder både inderkredsen af skribenter, fotografer og folk omkring mediet, samt selvfølgelig alle I mange brugere af fiskogfri.dk, der med jeres spændende og sjove beretninger samt fotos og artikler er med til at gøre Fisk & Fri til Danmarks mest levende, vedkommende og aktuelle medie for lystfiskere.

 

Vi ses derude – Jens Bursell

 

Du kan læse meget mere om, hvad Fisk & Fri har betydet for en række danske fiskepersonligheder i denne artikel af Søren Honore på fiskogfri.dk´s artikelarkiv.

 

Hvidovre Sport

 

Fisk og Fri fylder 40 år i 2022

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This