Fishing Zealand har gennem årene været genstand for en del debat blandt de sjællandske lystfiskere, og flere formænd for de sjællandske foreninger deler ikke DSF´s entusiasme for FZ anno 2017. I forbindelse med vores artikel om Fishing Zealand i oktober-udgaven af Fisk & Fri, har vi derfor stillet en række kritiske spørgsmål til Paul Debois fra FZ og Verner W. Hansen, formand for DSF. Spørgsmål og svar vil blive bragt dagligt den næste uges tid. Her får du det femte af spørgsmålene, som du kan læse bagrundsartiklen for HER

– Fishing Zealand er en udemokratisk organisation, som slet ikke har mandat til at repræsentere de sjællandske lystfiskere, lyder det fra John Østergaard, der bakkes op af en lang række større sjællandske foreninger.

FISK & FRI:  Kan FZ forstå denne kritik – og er der eventuelt noget man kan gøre for at imødekomme den?

  • FZ er som sagt ikke en interesseorganisation, der skal repræsentere de sjællandske lystfiskere, pointerer DSF og FZ. – Derfor har FZ heller aldrig givet udtryk for, at man har mandat til at repræsentere de sjællandske lystfiskere. FZ er et partnerskab, og det giver i den sammenhæng ingen mening at påstå, at det er en udemokratisk organisation.

 Et partnerskab er et samarbejde mellem en række parter med henblik på i fællesskab at skabe noget, som parterne ikke kan skabe selv. Partnerskaber kendetegnes ved, at samarbejdet hviler på et fælles grundlag, at alle bidrager til samarbejdet, og at alle får noget ud af at indgå i samarbejdet. Indflydelse i et partnerskab opnås således gennem aktiv deltagelse i samarbejdet, slutter de. 

Hvad er din holdning til disse vigtige spørgsmål?  Tøv ikke med at give din mening til kende på Fisk & Fris facebook.

FZ og DSF har i forbindelse med, at disse spørgsmål og svar er lagt på nettet orienteret F&F om, at de ikke har ressourcer til at indgå i en længerevarende debat om FZ på diverse sociale medier. FZ og DSF henviser i stedet til, at der som led i evalueringen af Fishing Zealand vil blive afholdt et dialogmøde om FZ den 30. oktober 2017. Her vil repræsentanter fra alle sjællandske foreninger kunne deltage og give udtryk for deres synspunkter.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This