Efteråret og den tidlige vinter har budt på et rigtig godt havørredfiskeri i Køge Å. En af de unge entusiastiske fiskere, der har dyrket fiskeriet den seneste tid er Martin Andersen, som især de sidste tre uger har brugt en del tid dernede:

– Nu det blevet koldt, og karperne, som jeg fisker mest efter, er blevet svære, fortæller han. – Men heldigvis er der en god bestand af de sortstribede i Køge Å. De sidste par uger har fiskeriet været fantastisk. Jeg har de sidste tre uger fanget op mod 150 aborrer på gummidyr i åen. Fiskeriet er forskelligt fra dag til dag. Der har været nogle dage med op mod 45 fisk og mange mistede. Andre dage har jeg måske kun fået 15 fisk.

– Til fiskeriet med gummidyr bruger jeg mest Gunki og andre små softbaits. Også ormejigs som Gunki Vistaworm, der bliver brugt til bass i USA og Spanien, virker glimrende til aborrer. Ellers har jeg 9 ud af 10 dage primært brugt Gunkis Tipsy Jigs. Disse er meget små – helt ned omkring de 2cm. Og med et 1,8 grams jighoved fisket tæt på bunden, har jeg fået masser af fisk fra 300 gram og op til over kiloet på både Vistaworm og Tipsy Jigs. De små curlytails virker også rigtig godt. Knæk og bræk derude.

 

Havørred - Refleksioner på kysten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This