– Efter at have brugt hele lørdagen på at fiske fire spots på Als sammen med min makker Nicklas Steenholdt, uden at have fået en eneste fisk i nettet, besluttede jeg mig for at tage revanche, fortæller Philip Fløjstrup. – Jeg tog derfor en hurtig tur på en af mine lokale pladser i Aabenraa Fjord, som efterhånden har vist sig næsten altid at holde på mindst én god fisk, i det jeg før kaldte umulige forhold: Højvande og østlig vind.

– Da jeg kom ud på P-pladsen, tog jeg en hurtig beslutning i forhold til mit set-up, da jeg havde misset et par fisk om lørdagen. Jeg riggede hurtigt min 7 fods stang op med en Silling i sort/rød – denne gang med en ekstra perle og en lidt mindre trekrog.

– Efter en lille gåtur ned til vandet kunne jeg se, at forholdene var lige, som jeg havde håbet på; god blæst hen over vandet, fine krusninger og let mudret vand. Det tog heller ikke mange kast, før jeg havde den første fisk på. Det var en fin blank havørred lige under målet. Herefter tog jeg et kast hen langs land i retning af den bølgebryder, der plejer at holde en fisk. Og ganske rigtigt – efter få omgange på hjulet kom der en god hvirvel bag blinket. Den dukkede op igen og igen på vej ind, men uden at der skete mere. Jeg tog et kast mere i samme retning, men denne gang med langsommere indspinning: BUM – pludselig fik jeg et tungt hug i spinstoppet, og så løb linen ellers af hjulet. Efter en god solid kamp kunne en flot blank fisk på 55cm glide i nettet.

– Jeg tog et kast mere mod bølgebryderen, og endnu engang kom der en god hvirvel bag blinket. Tre meter senere tog endnu en flot blankfisk gennemløberen, og efter et foto kom den hurtigt retur i baljen. Så døde bølgebryderen lidt, og jeg fortsatte hen af strækket. Jeg tog et kast til en større sten, som på papiret burde holde en fisk, hvorefter endnu en fin fisk over målet tog den lille Silling.

Alt i alt fik jeg i den grad revanche for lørdagens knap så imponerende tur.

 

Et grønnere valg - Friluftsland

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This