laksVi har fået masser af meldinger om fine laks fra det vestjydske – og her får du en af dem. – Efter to sæsoner med opbrugt kvote lykkedes det endelig med en kvotelaks på premiere morgen den 16. april 2016 ved Storåen, fortæller Ulrich Frølich.

– Vi var tre, som mødte tidlig ved zone 3 på Hofs vand. Da vi skulle fordele os, havde jeg ikke noget imod, at jeg skulle gå som tredje i køen. Det var lidt af en satsning, da de to kammerater er garvede storfangere, men i i dette tilfælde gav det bonus. Jeg laver selv mine spinnere, så har fået lavet en mode,l som kørte super godt langs bunden med minimal risiko for bundhug. I april bliver spinneren kun kastet modsat over og skråt nedstrøms, hvorefter den uden indspinning driver til egen kant. Efter en halv time kom hugget, da jeg kom over en god standplads, så var der fuld flex på klingen og bremsen skulle hurtigt løsnes.

Den startede med at slå vildt med hovedet, hvor det var med at holde stram line, så den ikke kunne slå krogen løs. Til laksefiskeri foretrækker jeg en stang med dyb aktion og samtidig med solid rygrad, så det er stangen, der gør det hårde arbejde med at trætte fisken. Den tog flere mindre udløb, som nemt kunne kontrolleres og jeg kunne holde max pres på fisken hele tiden, så den ikke gik i bunden eller grødekanter. Den forsøgte flere gange at slå vildt med hovedet, men kun i ganske kort tid, så det tog nok 10 minutter, hvor den blev trættet med at svømme lidt frem og tilbage i åen, indtil min kammerat kunne håndlande den på lavt vand. Det var en mindeværdig oplevelse, hvor det hele bare gik op i en højere enhed. Laksen blev målt til 106 centimeter – og fisken, der blev vejet til 13,3 kilo var i super kondition, slutter Ulrich sin premiere beretning

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This