– Så lykkes det for os at få gennemført turen til Vänern, fortæller Kristian Flak. – Vi skulle have fisket hele uge 42, men vi fik kun fire fiskedage i træk, for så gik vinden i nordøst med 12 m/s, og så blev fiskeriet umuligt. Vi havde ikke fisket mere end 1 time, før vi havde fin ørred på godt 4 kg i båden fanget på Strike Pro Bløderen, mens vi sejlede 3-3,5 knob. Søndag fik vi tre godkendte ørreder i båden på 62-63 cm.

– Mandag startede noget trægt for os med én godkendt fisk klokken 14, på trods af at mine norske venner Laffen-Cops havde full pot med tre godkendte fisk allerede klokken 14. Men – så fik vi da endelig hug med en fin laks på 65 cm med fedtfinne, og de er fredet, så den røg ud igen.

– Vi sejlede videre i samme område, og så kom der et ordenligt hug på en af planerboard stængerne. Fisken var over vandet to gange 40 meter bagved båden, så det svært at bedømme, hvor stor den var. Inde ved båden var den ovenvande to gange, så det var en rigtig fin laks. Vægten stoppede på 8,2 kg og 86 cm. Laksen blev fanget på en Bomber Sal 25.

– Tirsdag var der noget vind, men vi fik en fin ørred på 70 cm, så 8 fisk på 4 dage må være godkendt. Vi gik ud fra Dalbergså Camping, som ligger syd for Mellerrüd. Der bliver gjort et stort arbejde for at sætte fisk ud i Vänern, og de sætter mange ørreder ud, da de bliver i området, og der bliver hvert år fanget ørred, der vejer 8-10 kg. Vi bidrager selvfølgelig med penge til laksefonden. Jeg har været der hvert år siden år 2000 med 2-3 ture om året. Det er et fantastisk trollingmeka, som nok er lidt overset pga det gode fiskeri ved Bornholm/ Simrishamn, slutter han.

 

Forshaga Akademin

 

En flot ørred fra Vänern

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This