Jan Peter Fidrich fra @northernflyfishing er en ivrig kystfluefisker, der har sine revirer på den nordtyske kyst i området omkring Kiel.

– Her den anden dag var jeg ude i en af mine favorit vige, der normalt fisker godt på denne årstid, fortæller han. – Det er en klassisk vinterplads med mørk og blød bund samt lavt vand, der relativt let varmes op i det spirende forår. Den anden dag var der perfekte forhold med stigende højt vand og en kraftig pålandsvind, hvilket plejer at lokke de større fisk ind på pladsen.

– På grund af højvandet midt på dagen er det umuligt at vade mere end 10 meter ud, så jeg fisker parallelt med bredden med min generalist flue – Danevirke, fortsætter han. – Jeg har lagt stangen op i armhulerne og tager linen ind i ekspresfart med begge hænder, da jeg pludselig får et tungt hug. Selvom det er en virkelig smuk fisk, er det ikke en overspringer med løse skæl – og som det er så typisk for disse fisk, så er fighten ikke præget af lange udløb og hidsige hop. Fisken kommer hurtigt i nettet, hvor jeg forsigtigt afkroger den og sætter den ud igen. Min kammerat får to blanke op til 50 centimeter på dagen, men ellers sker der intet.

– Fiskeriet har været OK her på Kiel kysten de sidste par uger, og på forrige tur fik jeg tre fisk op til 56 centimeter. – Normalt plejer det dog at være endnu bedre, når temperaturen er helt nede omkring frysepunktet, så vi håber på en kold periode til lige at få peppet fiskeriet efter de store blanke lidt op, slutter han sin beretning fra kysten lige ovre på den anden side af Østersøen.

Jan har gennem tiden fået havørreder op til 88 centimeter, så der er helt sikkert noget at komme efter i dette område.

Har du også fanget en god fisk, så kontakt endelig redaktionen på 30 70 02 36 eller jb@fiskogfri.dk.

 

Friluftsland udsalg

 

Jan Peter Fidrich med 88 centimeters havørred taget på kystfiskeri

Jan Peter Fidrich med sin pt største havørred fra Kiel kysten – en flot fluefanget fisk på 88 centimeter, som blev genudsat.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This