På mange af de mere lavvandede søer er gedderne allerede startet med at gå på leg – og der er også steder, hvor det allerede er overstrået. Gedderne er fra i dag fredet, og hvis man fanger en som bifangst –  eksempelvis som den udlegede gedde Adam Snarski her fik den anden dag, så skal den retur med det samme.

– Jeg har lige været en tur ude på min lokale sø for at fiske efter aborrer og gedder, fortæller han. – Til at starte med lagde jeg ud med at fiske med en 10 cm jig, og efter to timer havde jeg fanget 20 aborrer. – Herefter flyttede jeg til en ny plads – og fiskede på omkring otte meters dybde. Pludselig fik jeg et solidt hug på min lille agn, og efter en heftig fight på det lette grej, kunne jeg lande en flot gedde på 107 centimeter og syv kilo. Fisken blev genudsat efter et par hurtige fotos, slutter han.

I den kommende tid står den altså på aborrefiskeri og sandartsats, nu hvor gedden er fredet indtil første maj i ferskvand og 15 maj i brakvandet. Husk endelig at sende redaktionen en beretning og et godt billede af din fangst, når du har været ude at fiske. Vi ses derude!

 

Nordic Outdoorshow 2022

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This