Mikkel Jensen har gjort det usædvanlig godt på det sidste, hvor han har knækket den kode mange andre ikke tidligere har knækket på Bornholm – nemlig sommerfiskeriet:

– Den 16 juli drager jeg afsted på et fiskeeventyr, som ændrede alt inden for min havørred verden, fortæller han. – Jeg vælger at køre til den bornholmske sydkyst for at prøve at fange min første sommer-havørred, og starter fiskeriet med en forventning om, at det nok var en af de sværere missioner, jeg var kommet på. Der skulle bare affiskes noget vand, og så ville jeg bruge det sidste tid af lyset på revet, som lå en lille kilometer nede af kysten. Jeg når til revet, og lige som solen lige er gået ned, får jeg et ordenligt hug – og klokken 22:15 kan jeg lande min nye PR og min første sommerørred, på hele 4,9 kilo.

– Nu vidste jeg lidt om, hvordan sommerfiskeriet skulle takles, så den 30 juli står den på aftenfiskeri igen – denne gang på den bornholmske nordkyst. Min Sandeel i farven motoroil bliver rigget op, får et lille kys, og så bliver den ellers tyret ud i bølgerne. Jeg starter denne gang på pladsens rev, og får fisket i lidt over en time. Her begynder jeg at miste tådmodigheden, da jeg normalt fisker meget aktivt og flytter mig meget. Så jeg går på land og søger ned mod dybere vand, men får hurtig en meget stærk mavefornemmelse af, at fiskene skal komme på revet.

– Jeg løber tilbage til revet, og i fjerde kast bliver min Sandeel smadret af endnu en kystbombe, som springer i luften. Og så vidste jeg godt, at den var gal igen. Fisken tager et godt udløb ud over revet, og efter dette følger den stille med ind. Her udnytter den, at jeg står med en lille parabellum 5-18 gram, så den stiller sig dybt i den stærke strøm, hvor jeg ikke kan presse den ud. Klokken 21:48 ryger den i nettet, og der bliver råbt højlydt – endnu en megaørred i samme måned. Denne gang er den lige over de magiske fem kilo: Det er en 5,1 kilos ren bornholmsk kampmaskine på 77 centimeter. Begge fisk er taget i den magiske time, som jeg kalder den – nemlig fra 21:30 til 22:30. Der har jeg bedst erfaring med, at fiskene kommer ind. De er taget på hurtig spin, da begge fisk er taget på forholdvis lavt vand, slutter han.

Du kan altid få gode tips om det bornholmske havørredfiskeri ved at tage et smut forbi Sport Dres i Rønne, der altid har fingeren på pulsen – og blandt andet tippede Fisk & Fri om disse flotte fisk.

Kystblink Harald Nyborg

 

Mikkel Jensen med 4,9 kilos havørred fra Bornholm taget på Sandeel

Her kan du se Mikkel med 4,9 kilos fisken. Øverst ses Mikkels havørred 5,1 kilo.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This