– Jeg startede ud med to overnatninger i en meget klarvandet sø på lidt over to hektar, hvor man kan se bunden på tre meter vand, fortæller Thomas Svendsen. – Et større område blev udvalgt som ”point of attack”, og området blev derfor fodret op med blandet CFC Spicy Squid og Hot Amanda boilies.

– Den strategi virkede, og der var hurtigt tydelige tegn på fisk på pladsen, fortsætter han. – Heldet var dog desværre ikke med mig, for jeg en krogede og mistede to fisk på de to nætter. For at komme væk fra den dårlige ‘mojo’, så rykkede jeg videre til en større sø, hvor det var planen, at jeg skulle fiske resten af tiden. Men – efter to begivenhedsløse døgn, besluttede jeg mig for at vende tilbage til udgangspunktet og den første sø, hvor der trods alt var kontakt til fisk.

– Vel ankommet til søen fodrede jeg igen op på samme plads med blandet Spicy Sqid og Hot Amanda og lagde to takler på fodringen – en med et Spicy Squid pop-up en med et snowmanrig bestående af Hot Amanda. Det skulle ret hurtigt vise sig, at både beslutningen om at skifte sø og fodringsstrategi sad lige i skabet, for jeg havde ikke fisket længe, før jeg fik det første hug. 

– Efter bare to timers fiskeri kom det første run. Jeg kunne mærke en tung fisk i den anden ende, og den tog resolut spurten ind i et sivbælte, hvor jeg mistede kontakten til fisken kort efter. Knapt havde jeg fået kastet stangen ud igen, før stangen kørte. Igen var det en god fisk, der åbenbart havde samme idé som den første, og søgte mod det selvsamme sivbælte. Endnu engang satte fisken sig imellem sivene, men denne gang var heldet på min side, og jeg fik den fri. Denne gang var jeg også indstillet på ikke at sky nogen midler, for den her fisk skulle bare på land, så jeg hoppede i baljen og fightede fisken fra fiskens eget element.

– Efter en kort, intens og kold fight kunne jeg langt om længe trække mig tilbage som sejrsherre over en af søens stolte sivelskende skælkarper. Og hvilken en! Fisken trak vægten helt ned på 11, 4 kilo, hvilket er ny dansk personligt rekord for skælkarper. Glæden var derfor næsten lige så stor, som det var koldt; alt mit tøj var nemlig blevet gennemblødt under fighten, så jeg trak i soveposen for at få lidt varme i kroppen igen.

– Men varme fik jeg ikke meget af, for jeg havde lige lagt mig til rette, da den var gal igen! Den ene bidmelder brokkede sig højlydt, og kort tid efter stod jeg igen i en en-mod-en kamp med endnu en af søens snu karper.Igen kunne en hård fight starte, og efter en længere fight – igen med siv involveret – kunne jeg lande endnu en ny PR – denne gang på 11,5 kilo. Før Jeg fik set mig om og fik tid til at sunde mig, kørte den anden stang lige pludselig. Denne gang gik fisken ikke i sivene og jeg kunne uproblematisk fighte en fin spejler på 8,5 kilo ind i netrammen.

– Rystende af kulde søgte jeg endnu engang mod min sovepose, og igen nåede jeg kun lige at ligge mig til rette, før der igen var bud efter de effektive kugler. Et screaming take resulterede i et godt run, og jeg kunne hurtigt mærke en aggressiv tung fisk i den anden ende. Endnu engang involverede fighten en vis del siv, men nu havde jeg efterhånden en del erfaring med disse fisk, så jeg besluttede mig at presse den hårdt, inden det gik helt galt, hvorefter fisken gik mod dybere vand. Jeg kunne derfor nu relativt udramatisk fighte fisken ind til netrammen, og efter en kort vejesession, var det en realitet. Mine nye personlige rekorder for skælkarpe var blevet slået for tredje gang på samme nat, for fisken trak nemlig vægten helt ned til 12,5 kilo.

– Kold, klam, sindssyg glad og tilfreds pakkede jeg stængerne sammen, selvom jeg måske kunne have fået et run mere, så betød det ikke noget. Jeg var mæt af oplevelser og resten af morgene blev brugt på at få varmen. Alt i alt blev det til 6 runs hvor de fire kom på land.

 

Forshaga Akademin

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This