– I går havde jeg lavet en aftale med min svigerfar, om at vi skulle en tur ud og fiske, fortæller Keven Andre til Fisk & Fri. – Vi havnede på pladsen kl. 10.00. Min svigerfar gik til venstre og jeg til højre. Vi fiskede begge effektivt og koncentreret over cirka 200 meter kyst den næste halvanden times tid, før vi igen mødtes på midten.

– Vi havde begge haft kontakter, men intet der ville blive på, fortsætter han. – I mellemtiden havde vi set to fuldvoksne marsvin komme glidende fredeligt forbi omtrent 80 meter fra kysten. Min svigerfar og jeg krydsede veje og stod omkring 50 meter fra hinanden, da jeg fik en grønlænder på omkring 40 cm. Ud af ingenting kommer de to marsvin drønende tilbage, og uden tvivl i jagten på bytte, dykker de aggressivt rundt en kastelængde ude foran det rev, som jeg står og fisker på.

– Fem minutter senere er de væk. Der går små 10 minutter før jeg, 5 meter fra kysten, får et drøn af et hug og en stor blank havørred vælter rundt i overfladen. Den får modelleret sig ned i vandet igen, og mit hjul begynder at hvine, imens jeg råber efter min kære svigerfar som lod høreapparaterne ligge derhjemme på grund af regnen. – Jeg fortsætter med at kalde, og fjerde eller femte gang får jeg kontakt til ham. Han ser havørreden slå med halen i overfladen og begynder at løbe hen imod mig. Jeg får fisken ind på en fem meters afstand, hvor den lige er oppe og vise sig igen, inden den stikker til søs endnu en gang.

– Adrenalinet pumper, og da min svigerfar siger, at det formentlig er en 4.5-5 kg. fisk, flyver mit hjerte op i halsen. Jeg er virkelig nervøs for at miste den. Jeg får fisken ind på fem meters afstand endnu en gang, og igen trækker den line af en 30-40 meter ud. Jeg er en smule træt i armen og nervøs for min bremse, men fisken er ved at være træt. Da den kommer på klods hold sidste gang, er min svigerfar klar med nettet og jeg sætter en hånd på bremsen samt begynder at bakke.

– Anstrengelserne ender ud i forløsning, da svigerfar netter fisken og fem års jagt på nøjagtig sådan en havørred slutter. Jeg er lykkelig og min svigerfar,som har været min mentor, lærer og guide lykønsker mig. Smilet er bredt, og en time senere går jeg hjem med en stor fisk og en oplevelse jeg aldrig vil glemme. Havørreden, var 5 kilo og 75 centimeter lang, huggede på et Grizzly custom S-blink i farven tobis reflex slutter Keven.

 

Friluftsland

 

Keven Andres flotte havørred fra Vestfyn

Fem kilo nyslået sølv fra Vestfyn til Keven Andre.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This