– Jeg fik et drømmehug på kysten for kort tid siden, og jeg har hørt delte meninger, om det er en havørred eller en laks. Sådan lyder det fra Søren Nordberg. – Jeg var på vej med to venner til Trolling Master Bornholm sidste mandag, hvor vi “desværre” kom for sent til afgangen mellem Ystad og Rønne. Der var 6 timer til næste afgang, og heldigvis har jeg altid mine vaders og en spinnestang med i bilen, så det var klart, at jeg brugte ventetiden på kystfiskeri i Østersøgen i de svenske farevande.

– Vi fandt et godt spot, men der stod allerede tre andre lystfiskere ude i vandet og kastede med blink. Min ene ven forslog, at vi burde finde et andet spot, men jeg havde virkelig lyst og troen på at fiske her. Vi gik således Østersøen, og ca. 20 minutter efter smuttede de tre, som fiskede der. Efter 15 minutters fiskeri fangede jeg en havørred på 55 cm, men genudsatte den.

– Jeg fiskede videre, og kort efter havde jeg to gange en stor ørred følgende helt med ind og vende ved mine vaders. Jeg kunne ikke få den til at hugge, og vi besluttede os for at stoppe fiskeriet, men jeg sagte til min ven, at jeg lige skulle ha’ et par kast mere – hvilket var en yderst god beslutning: Slap af et hug, der satte min stang i max flex, og et stort udløb fra fisken. Den sprang fri af vandet flere gange, og jeg kunne se, at den var en ordenlig krabat.

– Min ven var på vej hen til mig for at nette den, da jeg havde problemer med at få den i mit net, som pludselig ikke var stort nok. Det lykkedes mig heldigvis efter en vanvittigt sjov fight at få skovlet “bæstet” i nettet, og så kunne jublen ellers bryde løs. Fisken målte 73 cm og vejede cirka 5 kg. Den store havørred blev fanget på et hjemmelavet blink.  Heldigt vi ikke nåede færgen, for så havde jeg været denne fangst foruden.

Søren fik i øvrigt med Team Poseidon en 3. plads til Trolling Master Bornholm 2022 med en laks på 13.5 kg.

 

Boatshow 2023

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This