Når man fisker fra land, kan man komme ud for de vildeste hug, hvis altså man fisker i nærheden af de områder, hvor den blåfinnede tun går tæt på land i Middelhavet. Det måtte Max Docken sande for nylig:

– Det var en typisk dag på klipperne, som så mange andre, fortæller han til. Fisk & Fri. – Jeg var mildest talt godt træt i armene af at stå og kaste med mine japanske 80-150 grams metalpirke hele dagen – uden så meget som ét eneste hug. Solen var tæt på at gå ned, men jeg havde alligevel besluttet mig for at fiske en ekstra time med min 120 grams pirk, der er en slank needlefish imitation. Mit mål var at fange nogle af de store amberjacks, der er i området og som når solen går ned, tager ud på jagt efter multer.

– Der, hvor jeg fiskede, kunne jeg kaste ud på 40 meters dybde. Jeg lod min kastepirk synke, men pludselig stoppede den omtrent 15 meter nede. – Hvad det kunne være, tænkte jeg, idet jeg slog bøjlen over og spandt mod overfladen. Pludselig fik det ondeste hug. Jeg gjorde modhug og et splitsekund efter mærkede jeg massiv vægt i den anden ende. Det første, jeg tænkte var, at det var en af de helt store amberjacks, der havde hugget. Kort efter holdt jeg bare fast i stangen det bedste jeg havde lært, mens linen piskede nådesløst af hjulet.

– Efter lidt tid, hvor linen bare blev ved med at køre, havde jeg regnet ud, at det nok var en tun – og håbede bare på, at den ikke ville tømme spolen. Heldigvis lykkedes det med et hårdt pres at vende fisken, hvis voldsomme kræfter virkede lidt skræmmende – eftersom jeg var helt alene på klipperne, men min stang, der fleksede totalt sammen helt ned i bundduppen. Mine muskler var efterhånden virkelig ømme, og da jeg efter et stykke tid nærmest var gul og blå over det hele, vidste jeg snart ikke hvor jeg skulle placere bundduppen uden at det bare ville gøre endnu mere ondt.

– Den brutale fight varede i over 50 minutter, men til sidste kom tunen til overfladen tæt på, og nu vidste jeg, at slaget var vundet. Det var uden tvivl en helvedes fight, men nu var jeg i himlen, med en fangst der er enhver saltvandsfiskers drøm – en flot tun taget direkte fra land. Fisken vejede over 55 kilo, og selvom det var en hård oplevelse, så var det en bifangst jeg aldrig vil glemme.

Grejet var: Stang – Zenaq Accura 100 H / Hjul: Daiwa Catalina 4500 H / Pirk: Slide Actor Jig / Krog: Owner Medium Jigger 7/0 (Assist Hook)

Du kan følge Max Docken på hans  supersprøde Youtube – Shore Jigging Diaries – her.

 

Tradea brugt fiskegrej

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This