Marc Hansen med dagens største gedde på 8,6 kilo og 97 centimeter. Under afkrogningen gik den amok og skamferede Ole Nørskovs finger voldsomt.1-2-2012 – DEN 22. JANUAR var makkerparret Ole Nørskov og Marc Hansen taget ud på en sø i det midtjyske for at se om der var liv i gedderne. Det på trods af temperaturer omkring frysepunktet og vind fra nord. Det lykkedes dem at knække koden, og til sidst at lande en flot fed 8,6 kilo tung gedde.

– Vi havde besluttet at dørge for at lokalisere fiskene, og startede med naturlige farver. Da vi havde dørget rundt til omkring middagstid var det tid til en pause og spisetid, fortæller Marc og fortsætter.

– Ole foreslog, at vi prøvede det stik modsatte og satte unaturlige farver på. Det udløste hurtigt et dobbelthug med en fisk til os hver på 4-5 kilo, begge på golden ambulance. Straks kom farven på alle fire stænger, med Alien Eels, Butch og 4play. Der kom en jævn strøm af hug skiftevis på vores stænger, og vi fik også et par stykker på hot orange Eel, bemærker Marc.

– Et par timer før dagen var omme får jeg et fint hug på min Butch. Det virkede meget som et forsigtigt hug. Madammen virker hidsig i starten, men kort tid efter er der ingen fight, og jeg må trække en tung dødvægt ind. Ole får sikkert nettet madammen, og vi kan straks se, at det er en rigtig vintegedde, der ikke mangler føde, iagttager Marc.

– Hun har fået krogen viklet godt ind i nettet, og så da Ole vil til at afkroge dødsruller hun i nettet, hvilket resulterer i at en krog flækker hans negl på langs, og flår fingerspidsen op. Jeg må overtage afkrogningen, og får derefter målt hende til 97 centimeter, og derefter vejning som viser imponerende 8,6 kilo, for en gedde under meteren. Jeg er godt tilfreds. Dagen fortsætter lidt endnu med et par fisk mere i båden. Dagens resultat bliver ni fisk, to-tre mistet, og ny personlig rekord. Mere kan man vist ikke forlange, slutter Marc.

Og det kan man vist ikke – rigtig godt gået.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This