Per ThuesenSkipper og Øresundslegende Per Thuesen er afgået ved døden i en alder af knapt 87 år.

Livslang ven og kollega, Peter Øllgaard har skrevet følgende mindeord.

Jeg har mistet en god ven, en læremester og en god kollega.

Per Thuesen startede en ny æra op inden for lystfiskeri for ca. 50 år siden, hvor han var forgangsmand inden for lystfiskerbranchen.

Han udviklede lystfiskeriet fra at være noget med at “tage på fisketur” mest for at hygge sig med lidt fiskeri og en masse øl, til at være målrettet fiskeri. Fiskeri efter specielarter som Lange, havkat, makrel osv.

Han kunne som en af de første skippere læse et ekkolod. Hidtil havde det bare været brugt til at måle dybden. Per kunne finde vrag, stenbunker og se fiskene på det. Så han havde resultater med hjem.

Med rekorder, der blev skrevet i aviserne om, var Per med til at udvikle lystfiskeriet til en stor sportsform og forretning. Både for ham og os, der luskede i hans fodspor. Han nåede foruden andre både at have Syveren, Nieren og sidst men ikke mindst Bonavista.

Hans store passion var dog sejlskibe, og han ændrede sin forretning så han kunne begge dele. Per købte et gammelt fragtskib og riggede det op som den skonnert den var født som. Med den fik almindelige mennesker mulighed for at komme ud at sejle med en rigtig skonnert, og han fik mange gode år med kapsejladser, fisketure og træf rundt i norden.

I dag ejer Nationalmuseet Bonavista, som er blevet totalt renoveret på Ærø. En flot arv til det danske folk, som Per har en stor del af æren for ikke er gået tabt med tiden.

Nu er Per ikke mere, og vi er mange på sundet, der savner hans karismatiske skikkelse. Han var en flittig mand, der gjorde en forskel inden for den branche han bevægede sig i.
Ære været hans minde.

P. Øllgaard
Elida.fishing.dk

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This