– I år gik turen til elven Myraquist og Laxa Adaldal nordpå i Island, fortæller Jan Larsen. – Trods store Covid-19 udfordringer lykkes det, at komme fire mand afsted, og så var vores sommerferie i gang! Vi ankom på logden med vores guide i 29 grader og høj sol, hvilket er møgvejr til laksefiskeri. Og for at det ikke skulle være løgn, så var elven desuden lav med masser af søgræs.

– Men – med et stort gå-på-mod og samarbejde med vores dygtige guide Daniel, lykkes det at lande fire laks og tabe fem på tre dage, så turen var reddet! Myraquist anses for at være en af de mest tekniske og sværeste elve på Island at fiske laks i. Til gengæld udvides ens kunnen og lærdom enormt , når vi er sammen med de islandske guider. De udøver eksempelvis en form for ”samarbejds sight fishing”, som er utrolig effektiv. Det foregår således, at guiden sidder oppe på en klippe og spotter laksen samt vores flue i elven, hvorefter han råber, hvordan fluen skal fiskes: højre, venstre , frem og tilbage, henover over laksen m.m.  Og til sidst bliver laksen så irriteret, at den hugger!

– De sidste to dage blev det køligere, og på dette tidspunkt ankom vi til vores ørredbeat. Her prøvede vi kræfter med nogle af de smukke samt stærke Islandske ørreder, der gav lange udløb, blotlagt bagline og spring ud af elven. Og med dette sluttede vores fantastiske tur til Island.

Grejet, der blev brugt på turen, var 7/8 fods klasse 7 enhåndsfluestænger med flyde liner, og metoderne var tørflue, nymfe og vådflue.

 

Grejshoppen

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This