Flere af de norske fjorde byder på et fint kystørredfiskeri – og der hvor dette fiskeri er allermest populært i Norge er i Oslofjorden. En af dem, der har fisket igennem her i foråret, er norske Allan Sønderby:

– Endelig kom dagen, hvor jeg havde heldet med mig til at lande en af de helt store havørreder fortæller han. – For tre uger siden mistede jeg en i samme størrelse, som du kan se ovenfor. Den tog fem lange udløb, og den sidste gang stoppede den ikke, før den satte sig fast. Det var derfor en kæmpestor lettelse og oplevelse at få denne mit livs fisk i den groveste kaliber på fluestangen.

– Jeg var glad for, at jeg havde nok backing på hjulet, da jeg kun fisker med en Greys GR 60 i #6. Kun ved en tilfældighed havde jeg 0,23mm på spidsen og ikke 0,20, som jeg plejer at have. Fluen, som fisken huggede på, var en variant af Kobberbassen. Havørreden målte 84cm og blev anslået til omkring 7,5 kilo, da den var i vældig god kondition.

 

Friluftsland

 

Det var ppå denne variant over Kobberbassen af Allan Sønderby fangede sin flotte havørred på fluestang i Oslofjorden.

                          Det var på denne variant over Kobberbassen, at Allan Sønderby fangede sin flotte havørred på fluestang i Oslofjorden.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This