´- Vi har i den sidste tid oplevet et fantastisk fiskeri i lokalområdet med rigtig mange fisk – og også store fisk! Sådan lyder det fra Henrik Pold, der har nydt rigtig godt af det fine fiskeri. – Jeg var taget ud en tidlig morgen sammen med et par fiskevenner i jagten på de store fisk, fortsætter han. – Vi gik alle med bombarda og små brune fluer; jeg med en af mine egne fluer bundet på rør. Jeg lagde ud med en mindre fjordørred omkring 45 cm. som jeg gav friheden igen i håbet om, at en større ville med hjem. Den næste fisk var en fuldfed flot blank ørred på 54 cm, og så var jeg i ekstase, for det er dælme ikke så tit, at jeg fanger fisk i den størrelse. Selvfølgelig skulle den med hjem til grillen.

– Kort efter kom hugget: En virkelig stor fisk tog min flue hårdt og kontant. Den slog vildt med hovedet og rev godt med line af hjulet. Heldigvis var jeg flankeret af en særdeles dygtig fisker, som hjalp med at nette dyret. Inde på land målte vi den til 64 cm, og det var ny PR for mig, så jeg var helt oppe at køre. Den fik en over nakken og røg med hjem til røg. Og dælme om jeg så ikke i kastet efter ramte endnu en fisk på 54 cm, som naturligvis blev genudsat med det samme, da jeg havde fået, hvad jeg skulle have med hjem.

– Men her endte historien dog ikke, for inden jeg tog hjem fra kysten lykkedes det mig at lande yderligere en havørred omkring 45 cm samt endnu en på 64 cm! Det skal lige siges, at jeg slet ikke var ene om at have superfiskeri den morgen/formiddag. Den ene af de andre fik intet mindre end 10 havørred med de største på 62 og 68 cm, som alle blev genudsat. Den anden nøjedes med to omkring 50-55 cm. En helt utrolig oplevelse, som jeg næppe for lov at opleve igen med to fisk over den gamle PR på samme tur, slutter han.

Hvis du vil vide mere om havørredfiskeri, så tjek alle vores mange artikler om kystfiskeri på fiskogfri.dks artikelarkiv her.

 

Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This