– Lørdag d.3. januar blev dagen for årets første kysttur for mit og min faste fiskemakkers vedkommende, fortæller Tony Buur Jensen. – Vi ankom til Højerup omkring kl. 8.30, men på trods af fine forhold, blev det kun til en fin blank havørred på 45 cm. Ved 13.30 tiden besluttede vi os for at skifte fiskeplads, hvilket skulle vise sig, at være en god beslutning.

– Vi kørte til det nordlige Stevns, hvor der igen var fine forhold, selvom vandet var lidt mere farvet, end vi normalt bryder os om. Her startede vi fiskeriet uden at mærke det mindste. Snart passerede vi nogle ligesindede, der fortalte, at de havde fisket pladsen fra tidlig morgen uden at fange noget. Vi fiskede videre og efter at have fisket et godt stykke vand af, syntes jeg, at jeg så en fisk fri af vandet langt ude.

– Jeg lagde et kast i samme retning og spolede ind, og nåede lige at tænke, at det nok ikke var en fisk alligevel, da fisken huggede 15-20 meter fra mig. Jeg kunne med det samme mærke, at det var en god fisk. Til at starte med stod den næsten stille og rystede med hovedet, men så tog fanden ved den, og den svømmede direkte mod os.

– Snart stod jeg med en på ingen måder træt fisk blot to meter fra stangspidsen, der ikke mente, at den skulle med mig hjem. Havørreden gik i bunden mellem sten og tangplanter, hvorefter den kom op og rystede hovedet over vandet, så wobleren strøg op af forfanget. Til sidst svømmede den ind i mellem os et par gange, før min makker endelig kunne nette fisken. Havørreden var 72 centimeter og vejede 4,2 kilo. I maven havde den en lille ålekvabbe, der på fortrinlig vis imiterede min wobler. En dejlig start på et nyt fiske år: Godt nytår!

 

Forshaga Akademin

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This