– At jeg skulle fejre mit 25 års medlemskab af Fiskeklubben 1926 med en kæmpelaks, havde jeg ikke regnet med, fortæller Torben Foged Albertsen. – Hygge, godt selskab og så måske en lille laks var egentlig bare målet med den fisketur, fortæller han. – De første tre dage af sæsonen var uden kontakter for mig på både flue og spin, men den 19/4 havde jeg aftalt med en kollega, at vi skulle fiske lidt sammen.

– Vi startede ved det fantastiske smukke Clasonborg ved Skarrild og fiskede en times tid, hvorefter vi nappede en frokost med udsigt over den smukke å. Så blev vi enige om at køre lidt opstrøms, hvor jeg ville vise Kurt et par af “mine” standpladser. Vi fiskede ned over stykket begge med wobler, og pludselig kom det længe ventede hug på min Rapala Tail Dancer. Jeg råbte til Kurt, men han hørte det ikke. Til gengæld hørte han plaskene fra laksen…

– Snart stod der flere fiskere og klogede sig på alt fra fight til landing – og til alt held opførte laksen sig rimelig pænt efter størrelsen, som der også blev gættet ivrigt på. Jeg gik lidt tur med den frem og tilbage, mens den tog små tunge udløb efterfulgt af en del plasken i overfladen. På et tidspunkt troede jeg, at den havde sat sig i bunden, så jeg måtte lægge ekstra pres på min Zpey stang. Den har en dejlig aktion helt ned i håndtaget, hvor sjælen sidder, og til sidst gav laksen efter for presset – eftersom det viste sig, at den bare havde stået dybt og tungt. Efter 25 minutters fight var laksen ved at være klar til landing, og Kurt var klar med nettet. Jeg bakkede derfor, men laksen var ikke helt enig. Efter et par forsøg og en brækket stangspids, lykkedes det dog Kurt at få laksen i nettet, og ved fælles hjælp fik vi laksen på land. Vi faldt hinanden om halsen, og var helt oppe og køre over, at vi faktisk fik den flotte laks på 119 cm og 15,1 kg op, slutter han.

 

Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This