– Jeg er begyndt på lidt artsfiskeri og har derfor investeret i noget mikrogrej – blandt andet str. 22 Tanago kroge, fortæller Betina Louise Lorentsen. Og Susåen, hvor jeg fisker, kan virkelig overraske: Her den anden dag tog jeg så en pigsmerling, som er en nataktiv lille fisk. Jeg fangede den sjove lille fisk på en str. 22 krog med et mikroskopisk stykke regnorm i Susåen.

– Faktisk er den ikke kun er ny art på CV’et for mig, men faktisk også en potentiel Danmarks rekord. Ja – faktisk er den en helt ny art på den danske rekordliste under mikroarter. Heldigvis havde Henrik Carl opfordret mig til at medbringe målebånd på mine ture, så den blev dokumenteret med både mål og billeder, og nu er den sendt ind til rekordudvalget. Susåen kan virkelig noget, og den byder på mange overraskelser. Jeg anede jo ikke engang, at den eksisterede. Jeg har aldrig set eller hørt om den før, så jeg var noget overrasket, da den pludselig sad der, slutter hun.

Har du selv fanget en sjov eller usædvanlig fisk, så tøv ikke med at kontakte redaktionen på jb@fiskogfri.dk eller telefon 30 70 02 36.

 

Kystblink Harald Nyborg

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This