Hvad sker der, når man krydser en fluenørd med en entusiastisk hardcore ingeniør, der er specialiseret i sensorer og 3D-bevægelsesanimation? Jo – så får man en ny App, hvor man ved hjælp af fire sensorer på hhv stang, begge håndled samt kastearmen – kan analysere samtlige detaljer i fluekastets faser parallelt med, at man genser en video med kastet. Den sprit nye App, der hedder E-fly, er opfundet og udviklet af italienske Luca Menci, som naturligvis selv er en erfaren fluefisker.

Med App´en kan man optage samtlige data på tid, bevægelse og acceleration tredimensionelt fra det perfekte kast foretaget af en instruktør – og derefter bruge dette som ”template” til at forbedre elevens kast efter analyse af dennes kastedata optaget med samme sensorer og App.

I E-fly´s grafer og 3-D animationer kan man – når man har lært at tolke dem – se samtlige forskelle på timing, acceleration og mange andre detaljer i kastet – og placere dem i tid og rum, så man ved præcis hvor og hvad der skal ændres, for at opnå det perfekte kast. Det er klart, at en App som denne ikke som sådan lærer en af kaste – men brugt intelligent af en kasteinstruktør vil den sandsynligvis åbne nogle helt nye dimensioner og muligheder for at lære fra sig på en inspirerende og intuitivt let forstålig måde, der tager afsæt i hårde og målbare facts.

I dette videoklip fra EFTTEX 2023 får en introduktion til, hvordan systemet fungerer:

 

 

 

E-fly vand pricen for bedste nye fluefiskeprodukt i kategorien accessories.

E-fly vandt førstepladsen for bedste nye fluefiskeprodukt i kategorien accessories.

 

App´ens forgænger er en golfapp, der har været en stor succes.

Læs mere om E-fly her.

 

Tohatsu

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This