– Vi lever i en tid, hvor sociale medier kan forene mennesker med fælles interesser – og folk fra den anden side af jorden. Men så langt var der dog heller ikke mellem deltagerne, da jeg og mine med administrator-venner havde arrangeret en lille fællestur i facebookgruppen Lystfiskeri Vestjylland, fortæller Thomas Kjærgaard. – Denne gang stod der predator fiskeri på dagsordenen – og det var i mit område!

– Klokken slog 10.00, da kajakker, pontonbåde, flyderinge, waders og sågar kondisko stod klar ved vandkanten af Fuglsang Sø ved Herning. Jeg havde en røvfuld grej med fra Savage Gear som gavmildt havde doneret dagens præmier.Ud over konkurrencen, ville vi afholde en grej auktion til fordel for Knæk Cancer. I garagen derhjemme havde jeg bikset en papkasse sammen som deltagerne kunne smide grej i, som de ikke selv fik brugt, og på den måde blev kassen godt fyldt med diverse endegrej og endda en fiskestang. Kassens udformning gjorde, at indholdet var skjult og højst bydende ville få kassen samt hele dens indhold med hjem.-

– Vejret var perfekt til gedde fiskeri, lidt vind, lidt sol, lidt skyer og lidt byger. Og det tog ikke mange minutter, inden en af mine fiske kammerater fik en lille hangedde på sin aborre jig. Så var vi i gang! Da vi havde et lille statusmøde et par timer inde i konkurrencen, var der dog kun blevet fanget en lille håndfuld fisk, så der blev diskuteret grej, teknik og udstyr tik den store guldmedalje.

– Da anden halvleg blev skudt i gang, nåede jeg ikke engang at komme på vandet i min kajak, for i stedet måtte jeg spænde 100 meter ned af bredden for at forevige en fisk, der var ved at blive landet, efter den huggede på en af vadefiskernes spinnere.

– Selvom dagens ikke gav mig meget fisketid, så lykkedes det mig alligevel at overliste en lille gedde ved at spinnefiske langs grøden… ALDRIG har jeg været så glad for en fisk på omkring en halv meter!

– Resultatet endte med 12 små gedder og en enkelt aborre, hvorefter der blev sammenlignet måle billeder, uddelt præmier og så startede vi grejauktionen, som indkasserede 650 kr til Knæk Cancer. Den glade køber kunne pakke 58 stykker grej ud af papkassen, så noget havde han da fået ud af sine penge. Selvom fiskeriet ikke var verdensklasse, så var der masser af sammenhold (på afstand) og lystfisker historier. Næste fællestur er allerede i støbeformen til de dag Coronaen slipper sit tag herhjemme igen.

 

Friluftsland sommer

 

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This