Tom Lintrup var med tre kammerater på Det Gule Rev for de fik denne specielle fangst. Klumpfisken, der vejede cirka 6-7 kilo, blev bragt til Nordsø Akvariet i Nr. Vorupør.

Udover mange torsk, makreller og den specielle klumpfisk kom også denne kulmule på 4 kilo i båden.8.8.2011 – TOM LINTRUP var fredag den 29. juli på Det Gule Rev, og det blev en dag han sent vil glemme! Med rigtig mange torsk, makrel og andre spændende arter var fangsten allerede hjemme på alle måder, men i det aller sidste træk kom der en spændende og uventet bonusfisk op fra dybet…

– Vi er fire mand, der i flere år er taget på togter på Det Gule Rev, beretter Tom. – Da sommerens ture flere gange var blevet aflyst, grundet dårligt vejr, var tørsten efter endeligt at komme afsted naturligvis stor, og forventningerne ikke mindre. Turen var da også ved endnu engang at ende i grus, da vi på vej gennem Nystrup Klitplantage var millisekunder fra at påkøre en stor kronhjort, der satte over vejen i de tidlige morgentimer. Heldigvis blev det ved skrækken, og klokken 05.45 kunne vi endelig stævne ud med M/S Mølboen fra Hanstholm til en dag badet i solskin, en let brise og 2 1/2 meter dønninger.

– Efter 45 minutters sejlads tog vi første træk, men det skulle hurtigt vise sig, at tidligere års store torsk var svære at finde, og skipper Klemme kunne da også fortælle, at de seneste par måneder havde krævet hårdt arbejde i jagten på større torsk. Nu er vi ikke et sjak, der sådan lader os kyse, så som altid havde vi medbragt et udvalg af grej, der spændte over det lettere kastegrej til det tungere pirke- og havmedegrej. Man må aldrig gå ned på grejet! Så vi fik hurtigt sadlet om til kastegrejet, og en dag med rigtig sportsfiskeri var begyndt. Den ene torsk efter den anden begyndte at tage de lettere pirke, makrellerne stod i kø for at hoppe på makrelforfangene, og dagens fangst endte med i alt 32 torsk, 101 makreller, 6 hestemakreller, 2 knurhaner og 1 kulmule. De største torsk lå på 3,5 kilo, kulmulen på 4 kilo og den største makrel på 900 gram. Ind imellem skulle tungen dog holdes lige i munden, når der skulle kastes mellem forventningsfulde måger, og en enkelt sule der lod sig friste til at styrtdykke efter min pirk. Heldigvis var den smukke fugl klogere end som så, og lod sig ikke nøje med skillemønt.

– Dagens eventyr var dog langt fra slut. Vi var netop i færd med at rulle grejet indenbords efter et af de sidste træk godt 24 sømil fra land, da min kammerat Gert pludseligt råbte: "Det er sgu da en hajfinne, der stikker op af vandet!" Om det var det smukke gråblå vand, eller solen der havde drillet ham lidt, ved jeg ikke, men hajen kom dog hurtigt til overfladen, og viste sig at være en ung klumpfisk på 6-7 kilo, hvilket uden finner til sammenligning svarer til en størrelse lokumsbrædt – uden hul naturligvis. Vi fik hurtigt reddet den lille fætter indenbords, og placeret i et kar med frisk rindende saltvand, hvorefter skipper tog kontakt over radioen til både Nordsømuseet og Nordsø Akvariet, så vi kunne sikre at de stod klar i Hanstholm, når vi kom i havn. Fiskens endelige station blev Nordsø Akvariet i Nr. Vorupør, hvor patienten efter sigende har det godt, og forhåbentligt kommer til at glæde masser gæster i årene der kommer.

– For mig var det den bedste start på sommerferien, og endnu engang et bevis på at eventyrene ligger og venter derude, det gælder bare om at opsøge dem, slutter Tom i sin rapport til Fisk & Fri.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This