– I går var den sidste dag, inden havørreden blev fredet langs de skånske kyster, og som en selvfølge måtte jeg bare lige ud at prøve en sidste gang, siger Filip Hansson. – Havet lå roligt omkring revet, jeg havde udvalgt mig på Sydkysten. Jeg havde været et par gange i løbet af den sidste uges tid. Vandtemperaturen havde sunket en grad siden sidst, så nu var den 15°C. En svag pålandsvind gav fine krusninger på vandet – og alt var perfekt!

– I løbet af ugen havde jeg set en stor fisk hoppe samt vise sig i overfladen, men jeg havde alligevel bare fået mindre ørreder og hornfisk. Jeg havde netop affisket revet og var på vej tilbage mod en lille vig, da jeg så noget bevægelse ved nogle større sten. Jeg kastede min rustfarvede gammarus-flue ud til stenene og straks begyndte nogle hornfisk at jage den i overfladen. Pludselig blev vandet roligt, hornene forsvandt, og sekunder efter eksploderede overfladen. Hornfiskene sprang til alle sider i panik, da noget stort angreb min flue i et voldsomt take. Ørreden gik fuldstændig amok og tog de vildeste udløb i alle mulige retninger samt hoppede i omegnen af 12-15 gange – hvorefter den tog kursen mod nogle store sten ude på revet.

– Der var ikke andet at gøre end at følge efter, så jeg ikke risikerede, at fisken svømmede omkring stenene, men heldigvis gik det, uden at jeg fik mig et ufrivilligt bad. Efter yderligere fem minutters stenhård kamp, gled denne utrolig smukke steelhead på cirka fire kilo i nettet. Hvilken afslutning på havørredsæsonen 2021. Jeg glæder mig allerede til det nye år, slutter han.

Den første januar kan man igen fiske efter havørred langs den skånske kyst.

 

Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This