– Lørdag den 29 maj spurgte vores yngste søn på 12 år, om han ikke måtte komme med ud at fiske. Jeg var netop på vej ud af døren med tørfluestangen, så vi aftalte at tage en tur dagen efter. Vi stod derfor op søndag og fik gravet en god bøtte orm. Jeg havde valgt et stykke af Sneum Å, som jeg kender ret godt, og hvor børn nemt kan fiske med også, på trods af de stigende vandmængder. Godt udrustet med hvert vores sæt åndbare waders, to 10 fods stænger og en halv liter sodavand, gik vi ned mod åen. Nicolaj fik hurtigt en lynopfriskning af fiskeriet, da han sjældent er med på tur og glemmer teknikken. Så efter en klarmelding, for knægten lære jo mega hurtigt, gik vi nedstrøms. Vi fiskede små 15-20 minutter og kom til et stykke, hvor der var lidt buske. Så det var op med linen og om på den anden side.

– Proppen drev langsomt ned ad åen og hoppede en enkelt, men forsigtig gang. Var det bund eller en fisk? Jeg tog et kast mere, da Nicolaj ikke helt havde indhentet mig endnu. Pludselig kom en mindre klat grøde flydende, så jeg forsøgte at få line og prop op for at undgå det. Men ak nej – jeg ramte grøden, gav et kraftigt ryk med stangen og trak i linen. Pludselig var der ”noget”, der ville den anden vej. Jeg tænkte – hvad hulen er der fisk på?

– Herefter udrullede en tung og slidsom kamp sig i de efterfølgende 5 minutter, og havørreden stillede sig pænt på bunden. Den skulle virkelig presses hårdt, før den til sidst gled ind over netrammen og ned i det maskefrie gumminet. Egentlig troede jeg først, at det var en mindre laks, men først i nettet så jeg, at det var en havørred. Fisken var ny PR, og det var en grov havørred med en konditions faktor, som jeg nok ikke får slået lige med det samme: 1.66 – med en længde på 72 cm og 6,2 kilo.

– Pragtørreden blev taget i Sneum å mellem motorvejen og golfklubben.

 

Hvidovre Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This