– Jeg havde ikke tilmeldt mig Djursland Master’s 2022 da jeg kun havde nogle få timer lørdag afsat til det blå kontor, fortæller Jaques Bo Hamo. – Jeg pakkede lidt forskelligt om formiddagen, da jeg også overvejede noget aborre fiskeri i Nordjylland, efter som der sikkert var mange ved kysterne på Djursland. Men da jeg kom forbi mine ynglingsspots ved fjorden, lignede det perfekte forhold til mig.

– Modsat mange andre, kan jeg godt lide vindstille og lavvande til havørrederne. Jeg besluttede mig for at tage et par kast et sted, hvor der ikke bliver fisket ret meget, og allerede i første kast var der en flot følger. Andet kast blev til speedspin med Stikpillen, Skinz i 12gram, og efter et hurtigt spinstop, huggede en flot fjordørred på små 50cm, som snart kom i nettet. Området var ikke dybere end 30-40cm, og fisken var over vandet nogle gange, så jeg tænkte, at de andre fisk nok var smuttet. Jeg tog nogle flere kast, og der kom en del fisk under målet ind. Efter cirka 30minutter skiftede jeg plads et par hundrede meter længere ude. Der var en helt lavvandet mudret vig, som kunne affiskes på nogle få minutter. Da blinket var landet, kunne jeg se en stor bølge komme fem meter fra kanten, og den tog den lille Skinz i et tungt hug, hvorefter den begyndte at dykke med mellem en masse vandplanter. Den var tung og rodede rundt i ottetaller på bunden. Jeg fikde den dog presset op i overfladen, hvor den heldigvis blev lige under overfladen. På et tidspunkt fulgte den med, og sprang næsten ind over nettet. Jeg havde både målebånd, vægt og telefon liggende i bilen, så jeg valgte at tage den med tilbage, da jeg var overbevist om, at den var over 4kg. Længden var 70cm rent. Havørreden var 37cm omkring maven og vægten sagde 3.8kg.

 

Grejxperten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This