– Sikke en weekend i fiskeriet tegn. Der er gang i den derude. Sådan lyder det fra Joe Onsberg Christiansen. – Fredag fiskede jeg en af de fynske vinterpladser af. Det første træk over pladsen var med fluestangen, hvor det blev til tre fine grønlændere op til 47-48 cm. Efter et par timer med fluestangen tog vinden til, og så var der dømt kolde fingre samt tæer, da vandtemperaturen stadigvæk var ret lav. Nu var det tid til en kop varm kaffe for lige at få varmen igen.

– Fiskene havde taget fluen yderst i kastet, og med den tiltagende vind samt kolde fingre besluttede jeg mig for at rigge spinnestangen til. Her om vinteren er jeg begyndt at fiske en del UL-Spin, og jeg bruger en Zircon 8’ fod stang med kastevægt på 1-8 gram, som på denne dag blev kombineret med en otte grams Lawson Kriller i hvid med rød røv. Og med den nye Owner Kizuna line spiller det max.

– Efter det første træk over pladsen vidste jeg, i hvilke område fiskene var, og fandt dem med det samme samt fik fire havørreder. Pludselig dukkede der to fiskere op, og jeg tænkte, at der ikke lige var nogen grund til at vise dem, hvor fiskene stod. Jeg trak derfor lidt til højre og lavede et kast væk fra pladsen. Jeg kunne godt mærke, at blinket blev taget, men det var på en mærkelig måde. Hugget var ikke hårdt, og fisken svømmede til siden. Jeg lagde hård pres på den for at få den til at reagere, og først der gik det op for mig, at det var en stor fisk, da den lige viste mig haleroret. Og så gik der ellers tung kamp i den, hvor den hele tiden prøvede at lave numre med mig.

– De to andre fiskere, havde nu set, at jeg havde en stor fisk på og begyndte at komme hen mod mig. Fisken var ved at være træt, men den var stadig tung at presse helt ind på den lette UL-stang, men det lykkes endelig at få fat omkring halen på fisken og få styr på den. Da den unge gut så fisken, blev han helt vild, for han har aldrig set så stor en fisk før, og da jeg kom på land med fisken, kunne jeg endelig begynde at nyde min største fynske kystørred på 80 cm og 5,1 kg.

 

Hvidovre Sport

 

Det var Lawson Krioller der udløste hugget fra den store havørred.

Det var Lawson Kriller, der udløste hugget fra den store havørred.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This