Her er det unge makkerpar med de prægtige fisk – en gedde på 6,4 kilo og en sandart på 3,6 kilo. Emil fortæller, at alle dagens gedder blev genudsat. 9-12-11 – FOR LIDT OVER EN UGE siden kunne vi berette om et par unge fyres færd ved Remstrup Å, som kastede en flot 1,3 kilos aborre af sig. Sidst var det Thomas Smed Larsen, der berettede – nu er det Emil Olesen fra Engesvang.

Den 4. december var de således taget på Silkeborg Langsø for at fiske gedder med agnfisk fra båd. De startede fra morgenstunden.

– Vi lagde ud med fire stænger agnet med skaller og brasner, to med paravane og to uden, og fiskede langs sivene. Der gik ikke ret længe før, at Thomas fangede den første lille pindgedde, men derefter blev det lidt dødt. Da vi ville vende båden og sejlede ud over lidt dybere vand, udløste den ene paravane sig, og mit flåd var gået under. Thomas gik straks i gang med at hive de andre stænger ind, fortæller Emil og fortsætter.

– Jeg satte et godt modhug, og et par dybe sug forplantede sig ned i stangen. Pludselig siger Thomas, at han tror, han har hug på en af sine stænger. Ganske rigtigt. Da han strammer linen op, kan han mærke, at det rykker i den anden ende. Han sætter modhugget, og så står vi begge med fisk på krogen. Jeg kan se, at Thomas har fat i noget halv stort, og gedden viser sig hurtigt i overfladen, jubler han.

– Derefter koncentrerer jeg mig mest om min egen fisk, som fighter en smule atypisk. Den søger hele tiden mod bunden, og da den efter et par seje udløb viser sig i over fladen, råber vi i kor: Sandart! Jeg håndlander min sandart, og lidt efter kommer Thomas’ fisk også i båden, beretter Emil.

– Vi vejer og måler gedden til 94 centimeter og 6,4 kilo og sandarten til 77 centimeter og 3,6 kilo. Vi sætter kameraet på selvudløser og tager et par billeder. Ud over de to fine fisk bød dagen på flere gedder og et meget varieret vejr plus en større gedde, som Thomas desværre mistede, slutter Emil Olesen på 14 år.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This