Som vi har skrevet en del om tidligere, har det været en af de bedste sæsoner i mands minde ved sydsvenske Mørrumsåen, der ligger i Blekinge.

– Min fiskekammerat Per Schmidt er en garvet Mørrum-veteran, fortæller Jan Strandmark. – Han har haft et hus heroppe siden tidernes morgen, og har vel fisket heroppe i 25 år i træk. Jeg har fisket her i 7-8 år, men har haft en god læremester i Per, som gavmildt har delt ud af spots, fluer og fiskemetoder.

– I år har Per’s svigersøn Jesper Thygesen været med heroppe. Det var ham det tog den første fisk i går morges på cirka 10 kilo. Kun tre kast skulle han bruge, så var der fisk. Per fik sin fisk, som også var i omegnen af de ti kilo, en times tid efter Jesper havde landet sin monsterfisk. Der var godt gang i fiskene. Vi så flere kæmper springe fri af vandet. Per mistede en fisk senere, men da solen brød igennem, og begyndte at bage ned i poolen, døde fiskeriet. Det samme skete dagen før. Der var det dog kun mig, som havde fisk på, men den slap desværre fri efter en hård fight, hvor fisken på et tidspunkt lavede et udløb så langt, at den tog noget af baglinen med. Alle vores fisk huggede på Uldsok-fluer.

De gæve gutter fisker videre mandag og tirsdag, så det bliver spændende at høre, om der sker mere. Der har været mange fiskere ved Mørrum i weekenden, men mange er taget hjem, så der er noget bedre plads derovre lige nu.

 

https://www.friluftsland.dk/

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This