– Jeg har kørt ud for at gøre en karpeplads klar i cirka tre uger, fortæller danske Axel Knudsen, der læser til fiskeguide på det svenske Forshaga Akademin. – Hver anden dag har jeg kørt ud med cirka 10 kilo forfoder – og forleden, da jeg skulle fiske, ankom jeg til søen klokken 15.30 som planlagt, hvor jeg begyndte at sætte camp op. Klokken cirka 17 var lejren sat op, og jeg havde fået mine fire stænger ud.

– Taktikken var at fiske med plastikmajs på to stænger samt en med gul popup og på den sidste en stor boilie. Da jeg havde kastet ud, kom min ven Rasmus Shildt ned til mig ved søen. Vi sad og hyggede max. Klokken cirka 21 fik vi et run fra en flot og meget fin flire på 700 gram. Vi var meget overraskede over, at den havde kunnet få så stor en boilie ind i dens meget lille mund.

– Snart kørte min kammerat ud for at hente aftensmad, og det blev til de klassiske 5 cheeseburgerere samt 3 kyllingeburgere fra McDonald. Ved 23 tiden begyndte vi at gøre klar til at sove. Jeg satte alarmen til klokken 02.00, hvor jeg har planlagt at kaste forfoder ud med min spomb. Lidt efter fik vi et run fra en karpe, som vi mistede, så jeg kastede taklet ud igen og fodrede, hvorefter vi gik i seng.

– Min alarm ringede, da klokken var 02.00. Jeg begyndte at forfodre samt hjule alle takler ind for at tjekke, at alt var godt. To af krogene var blevet sløve, så jeg sleb dem, og kastede taklerne i vandet igen. Cirka 45 minutter senere lagde jeg mig igen ind i teltet og hoppede ned i min meget kolde sovepose. Den var lige blevet varm, da jeg hørte et bib fra min bidmelder. Jeg kiggede ud af mit telt, og så min hanger flyve op – biiiiiiipppp….

– Så kan det ellers være, at jeg kom ud af mit telt i en hvis fart. Jeg greb stangen, og så var vi i gang. Efter cirka 5 minutters kamp svømmede den ind i nogle åkander. Jeg lagde min stang på stangholderen og ventede på, at den svømmede ud igen. Fem minutter efter var den fri, hvorefter jeg halede den ind. Endelig kom den ind i nettet efter en lang kamp.

– Vi fik lagt karpen i slyngen og vejede fisken. Det var en 17.3 kilos lineær spejlkarpe. Yes! Karpen blev sacket, og jeg kastede mere forfoder ud, hvorefter jeg kastede taklet ud og lagde stangen i stangholderen. Og så var det ellers ind igen i den kolde sovepose. Ti minutter efter vi havde lagt os, bippede det igen, og nu var det min kammerats tur. Klokken var nu 04.30. En til karpe var på, og den virkede større, men den svømmede lige ind i nettet efter en doven kamp. Vi vejede karpen til 19, 4 kilo, så vi var helt høje, da vi lagde os til at sove igen.

– Vi sov til klokken ni, og tog billeder af de vilde fisk, hvorefter vi pakkede sammen og tog hjem efter en fantastisk og uforglemmelig fisketur. Men – jeg må snart ud igen, da mit mål om at fange en 20-kilos karpe, stadig endnu ikke er lykkedes.

Du kan læse meget mere om sportfiske uddannelsen på svenske Forshaga Akademin her.

 

Hvidovre Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This