I den forgangne uge har Thomas Holm Østergaard fået klemt en hverdagsovernatning efter karper ind i en ellers travl hverdag som familiefar. Thomas ankom til fiskevandet- og måtte slå lejren op i silende regn, men humøret og fiskefeberen var høj, da en gåtur ved søen dagen før havde bekræftet Thomas i, at karperne var aktive. Kastefiskeri var ikke en mulighed pga. udhængende træer og snags, så stængerne blev lagt ud tæt op ad modsatte bred ved hjælp af baitboat og drone. Og da dronens realtime liveview afslørede fisk på pladsen, så fik fiskefeberen lige et ekstra nyk op mod det usunde niveau.

Bare 10 minutter efter, at foder og agn var droppet på pladsen, var der kontakt til fisk, da bidmelderen skreg for livet i en one-toner, mens en hidsig karpe, til trods for den nærmeste blokerede bremse, flåede line af hjulet. Efter nogle dramatiske og højintense minutter, som blandt andet inkluderede forcering af en stejl skrænt og en svømmetur, kunne Thomas løfte netposen op omkring en smuk skælkarpe på hele 12,9 kilo.

Under selve forevigelsesseancen hylede selvsamme bidmelder igen og efter en mindre dramatisk fight kunne Thomas nu lande en smuk fuldskællet spejlkarpe på 14,3 kilo, og han havde kun fisket i en lille halv times tid. I dagens sidste lys, og i et kort ophold mellem to kraftige regnbyger kunne Thomas slutte aftenen af med manér, da en dinosaur af en karpe efter en udramatisk fight lod sig lande, veje og fotografere inden den fik friheden igen. Natten og den efterfølgende morgen bød ikke på andet aktivitet end fra en håndfuld sudere, men hvad gør det også når man på ca. 2,5 time kan lande tre karper over de magiske 10 kilo.

Thomas fangede i øvrigt fiskene på en spredt fodring bestående af Spicy Squid, Hot Amanda og Banana-Scopex boilies fra danske CFC-Bait på hhv. matchende pop-ups og snowman tackler.

 

Et grønnere valg - Friluftsland

 

Thomas Holm Østergaard med den flotte tolvkilos skæller. Øverst den største spejlkarpe. Alle fisk blev taget på boilies fra CFC-Bait.

Thomas Holm Østergaard med den flotte tolvkilos skæller. Øverst den største spejlkarpe. Alle fisk blev taget på boilies fra CFC-Bait.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This