– Vi er et par kammerater, der er begyndt på en årlig tradition med at tage til Bornholm, så snart fredningen slutter, fortæller Andreas Holm. – De sidste par ture i det sene efterår var vejret ikke med os, og fiskeforholdende svære.

– Min kammerat Mads tager den tidlige færge mod Rønne, så han har én fiskedag mere end os andre, da vi andre først har mulighed for en senere afgang. Da eftermiddagen nærmer sig, får jeg et opkald fra Mads, at han har taget turens to første blanke havørreder med den største på 50 cm. Vi tænker den godt kunne blive svær at slå, da vi vidste, vandet kun blev koldere og koldere. Vi andre ankommer senere på aftenen. Den var god nok. Vi var allerede bagud fra start og kunne mærke presset stige en lille smule, da vi altid konkurrerer om, hvem der tager den største fisk.

– Næste dag er der hård vind fra nord-øst, og vi bliver derfor nød til at søge ned på Bornholms Sydkyst, for at komme i læ for bølgerne. Vi kommer ned på fiskepladsen omkring Sommerodden, og vandet er glasklart. Vi fordeler os ud på kysten, og jagten på fisken over 50 cm går i gang. Efter halvanden times fiskeri går Kristian og jeg ind for lige at mærke om vores fødder stadig fungerer. Vi vælger at gå lidt længere ned af kysten i en ”balje” og prøve at give den en chance. Da vi går et par meter ud begynder vandet og blive lidt grumset, Kristian tager to kast og bum, ”FISH ON”. Efter Kristian har stået med fisken i fem minutter, spørger jeg ham, om den ikke snart skal op? Men den står bare bom stille, men efter lidt ti begynder den at være mere medgørlig. Det var svært at nette fisken, da vandet er så grumset, at man ikke kunne se mere end et par centimeter ned i vandet og ørreden syntes den skulle lege delfin. Men i nettet kom den. Havørreden var 65 cm og 3 kg, og den blev taget på en Polar Magnus som ophænger foran en Savage gear Seeker i røven.

– Der røg chancen for første pladsen, tænkte jeg. Men jeg var nu alligevel glad på Kristians vegne, for det er ikke hver dag, at man laver ny PR, og slet ikke med så flot en fisk! Jeg stiller mig ud på pladsen igen og søger 15 meter længere ned af kysten. Bang! I tidende kast, så sidder den der helt ude i kastet. Jeg tænker det bare er en mindre fisk, og den følger pænt med ind. Men så nemt skal det ikke være! Da den er inde på 15 meter tager fanden bare ved den, og den tager 5-6 store udløb med et par pæne hop imellem. Det her er en god fisk, tænker jeg! Vi får nettet den efter 10 minutters fight, og det er en kæmpe oplevelse en iskold februar dag. Havørreden var 68 cm og vejede 3,3 kg. Den blev taget på en Stripper på 15g i hvid/lyserød. Turen endte desværre uden flere fisk i nettet, men lysten for kystfiskeri er kun blevet større!

 

Hvidovre Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This