Februar kan være en rigtig god måned til at fange de store og snart rogntunge aborrer. En af dem, der har været ude på det seneste er Casper Strøm:

– Forleden var det tid til den ugentlige tur til den lokale å efter aborre, fortæller Casper Strøm. – Grejet var pakket, og der skulle testes en ny Roro UL spole til mit  baitcasterfinesse-setup, som var spolet op med Sunline 5lb Shooter FC Sniper. – Jeg ankom til åen og fik hurtigt rigget stangen til med et 4 gram Cheburshka jighoved og en str. 4 krog med en Westin Stanley Stickleback i farven Fireflake. 

– Det første spot blev grundigt affisket i ca 30-40 minutter, men uden en eneste kontakt. Herefter skiftede jeg plads og kastede hen, hvor jeg før havde fået et par gode hug. Her lod jeg agnen synke til lidt, inden indspinningen startede. Hjulet fik et par omgange, og så mærkede jeg et tungt hug.

– YES tænkte jeg, idet jeg mærkede, at det var en god fisk, der hurtigt ruskede med hovedet samt gik dybt og tungt. Fighten varede et par minutter uden at presse linen for meget. Da aborren kom til overfladen kunne jeg se, at det var en pæn størrelse, og den var kroget i overmunden. Den blev nettet og målt til 48 cm samt vejet til 1930 gram. Så fik jeg et par hurtige billeder, inden den fik friheden igen.

– De næste to timer huggede aborrerne konstant, og det resulterede i, at jeg fik yderlige seks over 1.2 kg med den andenstørste på 46 cm og 1680 gram. Fra klokken 12 til 15.30 var det næsten helt dødt. I denne periode fik jeg kun et par hug, hvor de ikke blev kroget, og så kom regnen, hvor jeg pakkede sammen og kørte hjem. Det var en vellykket tur til åen.

 

In-line Claw Fly by Jens Bursell

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This