Det er blevet til en del ture med vertikalgrejet efter stør på det seneste – dels fordi det er et ekstremt spændende fiskeri, og dels fordi jeg og et par kammerater lige nu træner til en uges vertikalfiskeri efter maller fra flyderingene i Spanien og måske også Frankrig – lidt afhængig af de aktuelle lokale forhold, når vi tager afsted.

Forleden havde vi en super hyggelig session i Simons Størsø, hvor jeg lagde ud med en lille hvid stør taget omtrent tre meter under ringen. Det er første gang jeg får så lille en fisk, at den er mulig at løfte op i båden, så den var hurtigt afkroget og ude igen.

Det er på ingen måde nemt at fange vertikalstør med LiveScope og vertikalgrej, for de bliver ekstremt let skræmt, når man er lige over dem. Der gik således også adskillige forsøg, inden jeg fik homet perfekt ind på en fin stør i omegnen af 45-50 kilo, hvor det lykkedes mig at lægge ringen helt perfekt, så jeg uendelig langsomt kunne drive hen til fisken forfra og præsentere mine orm 10 cm under snuden på den.

Pludselig kunne jeg se fisken sænke hovedet og inhalere agnen, hvorefter det gav et sagte tap i stangtoppen, der blev afløst af hårde rusk og adskillige tunge udløb, hvor jeg blev flået rundt i den sydlige del af søen. Efter et stykke tid var den dog mat og i mellemtiden havde jeg fået bakket ringen hen til mine kammerater Søren og Henning, der lige kunne hjælpe med et kort filmklip på GoPro kameraet, hvorfra disse fotos er grabbet.

Dagen sluttede af med endnu en lille hvid stør på falderebet.

Vi ses derude – Jens Bursell

 

Friluftsland

 

Efter en heftig gang tovtrækkeri fra Float Plus flyderingen fighter Jens Bursell den fine beluga det sidste stykke ind fra land.

Efter en heftig gang tovtrækkeri fra Float Plus flyderingen fighter Jens Bursell den fine beluga det sidste stykke ind fra land.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This