I weekenden løb årets havørredkonkurrence af stablen i Ribe Vesterå, og den skulle man jo deltage i, fortæller Martin Lange. – Startskuddet lød klokken syv, så jeg smed proppen og ormen i – og klokken 8.04 dansede proppen. Jeg gav modhug, og der var fisk på krogen, hvorefter fighten gik i gang. Fisken leverede flere udløb, og til sidst gav den op. Hvilket pragteksemplar af en hanlaks med en ordentlig krog på hagen. Jeg har aldrig fanget sådan en flot hanlaks før. Efter et par hurtige billeder blev den genudsat igen og svømmede dybt ned i åen. Jeg anslår, at den var 85 cm lang og havde en vægt i omegnen af 7,5 kg. Ud over denne fik jeg tre andre laks på prop og orm, som blev anslået til cirka 80, 60 og 55 cm. Så alt i alt var det en mega go’ weekend for mit vedkommende, selvom det ikke blev til nogen havørreder. Jeg fisker med en Greys stang i 10 fod og et Daiwa hjul i str. 3000 samt 0,18 mm fletline, slutter han.

Har du selv været ude at fiske ved din lokale å hører vi meget gerne om dine bedrifter. Skriv et par linjer og vedhæft et foto til jb@fiskogfri.dk. Du kan også sms´e til 30 70 02 36.

 

Havørred - Refleksioner på kysten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This