– En tidlig morgen steg disen fra bysøens blankpolerede, karamelbrune overflade, fortæller Troels Wille. – Det våde græs knitrede under vores medtagede sneakers, og vægten af fiskestænger, klapstole, stangholdere og endegrej vejede tungt, mens vi traskede mod den glasklare drøm om en spejlkarpe.

– Verden stod stille, mens vi riggede stænger op. Polaroidbrillerne duggede i den disede ånde fra vores morgentrætte kroppe, og da vores stænger var placeret og ventetiden satte ind, tog vinden fat og blæste håbet om karper i nettet længere og længere væk. Efter en lille skælkarpe og fire timers stilhed valgte vi at bevæge os ned mod et vindblæst hjørne af søen. Der var grene, sunket halvvejs ned i dyndet, som spiddede overfladen og mindede om, at enhver chance for mulig fangst var skrøbelig. De ville søge mod ly i grenenes dybeste kroge, og vi ville blive nød til at presse fisken for at holde dem ude derfra.

– Mens vi placerede stænger, fik vi søbredsbesøg af min yngste fætter og moster, som bragte kaffe og nybagte boller. Det bløde smør og den varme kaffe gav en længeventet energi, som genoplivede en ellers spinkel forventning om fangst. Pludselig skød der to dybe ryk ned gennem stangklingen med mit rig, og jeg gav et hurtigt kontrahug! Jeg fightede fisken som føltes mindre, men blev overrumplet af en barnlig glæde, da jeg så den store sølvkarusse vælte ind over nettets bredside. Den blev hurtigt, afkroget i nettet, og derefter op på fangstmåtten, så vi kunne få et par billeder. Karussen vejede 1.03 kg, og var dermed den største karusse, jeg havde fanget i 2020.

– De smukke skæl og gællelågsmønstre fascinerede tre generationer, min fætter, mig, og min moster.
Det var det, der gjorde dette til en god tur: Glæden der bredte sig over at kunne se det smukke i naturen, og finde den midt i en by, hvor uspoleret natur syntes langt væk. Endnu bedre blev det, da fiskeglæden og håbet blev delt ud mellem os tre. Min ældre fætter og fiskeven gennem mange år fangede en karusse på 0.8 kg, og min yngste fætter fangede en karusse på 1.04 kg. På denne måde blev det tydeligt for enhver, at naturen er alle steder at finde, samt at sindsro og fangst føles bedst, hvis det er delt med ligesindede. Jeg vil derfor stille opfordre til at tage de unge generationer i hånden og vise især dem i byerne, at man ikke behøver rejse langt for at få uforglemmelige oplevelser.

Nordic Outdoorshow 2022

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This