Michael Boysen med sin flotte fem-kilos blankfisk taget på Snurrebassen str 4 og release-takel. Konditionsfaktoren var 1,3.

MICHAEL BOYSEN fra www.rokkerne.dk har denne forsommer jagtet en 5 kg´s havørred rimelig ihærdigt: – Tirsdag aften ankom jeg til kysten ved Stevns omkring kl. 20, og begyndte stærkt svedende at bombe løs med mine Søm og Snurrebasser, fortæller formanden for den lille sjællandske fiskeklub. – Der skete dog ikke det store på trods af rigeligt med fødeemner i vandet, og lidt senere ankom klubkammeraten Pettermaaan til en snak over en pils.

Michales release-takel blev fisket med to str. 12 kroge på 0,33 fluorocarbon, som uden problemer holdt til den voldsomme fight. Efter godt en times fiskeri blev Peter kaldt hjem over mobilen, og så var jeg alene igen. Kort før kl. 23 stod jeg og overvejede en hvilepause, da blinket brutalt blev taget 20 meter fra mig. Fisken tonsede ustoppeligt afsted, mens jeg skævede nervøst mod min spole. Den stoppede dog heldigvis selv, inden det blev noget større problem, og jeg fik den ind på omkring 30 meter. Her foregik fighten så de næste 5-10 minutter, og til sidst kunne jeg nette den ganske udramatisk. Fisken, der tog en olivengrøn Snurrebasse str. 4 fisket på et release-takel vejede 5.050 kilo og var 73 centimeter lang, slutter Michael sin beretning.

Læs mere om release-takler i Fisk & Fri 4/2010 og supplerende tips til takelbindingen på www.bursell.dk under artikler.

Vores abonnementstilbud, hvor du kan få to Snurrebasser samt tre numre af Fisk & Fri for kun 100 kroner er iøvrigt sat på standby – fordi blinkene bliver revet væk hurtigere end de kan produceres: Men – men vi får nye forsyninger af Snurrebasser den 20 juli – glæd dig! Se vores øvrige gode abonnementstilbud her.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This