Som du har kunnet læse på fiskogfri.dk i går, fangede Lars Eriksen en 8kilo+ laks i Øresund mellem Kastrup og Vindmøllerne i går under DM i Trolling. Nu har vi fået endnu en melding om en trollinglaks fra Øresund, som faktisk blev taget i lørdags:

– Det var meningen, at jeg skulle deltage i DM i Trolling lørdag, men jeg hoppede fra på grund af en aftale søndag, siger Enes Drekovic til Fisk & Fri. – Derfor tog min søn og jeg på vandet lørdag. Vi stævnede ud fra Rungsted, og havde egentlig en lidt svær dag på Sundet. Til sidste endte vi dog med at fange en flot laks på 86 cm og seks kilo ude på østsiden af Hven. Den huggede op ved overfladen uden belastniung på et 30 grams ABU Hammer blink i kobber og orange fisket med 2,2 knobs hastighed. Nogle af mine fiskekammerater i SSK mener det er en laks – andre en havørred. Her på Fisk & Fri synes vi, at det liger en laks – og den samme holdning har Henrik Carl fra Statens Naturhistoriske Museum med, hvem vi har krydstjekket fisken.

To laks på samme weekend fra Øresund må siges at være opstigstvækkende – også selvom der selvfølgelig har været mange agn i vandet netop på grund af DM i Trolling. Hvem ved – måske er det ikke bare en tilfældighed? Måske ville der dukke flere laks op på dørkene, hvis man her i den nærmeste fremtid målrettede sit trollingfiskeri mere mod laksene i Øresund? Det bliver spændende at se om trollingfiskerne i Øresund for flere på krogen!

 

Forshaga Akademin

 

Laksen huggede på et ABU Hammer blink.

Laksen huggede på et ABU Hammer blink.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This