Tom Nielsen med den flotte fluefangede laks på 13,5kilo. Fangsten blev fejret ved vandet sammen med et par tililende kammerater. 22.04.09 – ANDEN PÅSKEDAG var Tom Nielsen med sin gode ven Per Carlsen et smut i Skjern Å. De senere år har åen velsignet Tom med en del fine laks på flue, fortæller han, men en stor blank påskelaks på flue, det var hans egentlige drøm.

– Vel ankommet til åen blev vi enige om Per skulle starte øverst på stykket, så kunne jeg lige tage det nærmest bilen – man er vel magelig. Mærkeligt nok havde vi stykket helt for os selv, så kl.9 havde vi fluerne i vandet. Det var en dejlig morgen, lidt køligt med tågedis men fuglene var i fuld gang, så der var for alvor forår i luften.

– De første 500meter blev fisket grundigt af. Alle kendte huller og pladser fik lige lidt ekstra opmærksomhed, men der skete ingenting. Nå, op forbi bilen, ned med en halv kop kaffe, tilbage til stykket og i gang igen.

– Jeg fiskede så ned mod den sidste spang, i svinget nedenfor blev der landet en 12 kilos laks for et par år siden, så måske….. Jeg kom over spangen, ind med linen, mendede den halvt ud og hævede hurtigt for at lægge fluen over mod den anden side. farten i fluen må have tændt laksen, for den kom som et lyn inde fra hullet. Jeg trak tre gange for at sætte krogen og så var der fast fisk. Jeg fløjtede tre gange efter Per, og håbede at han hørte det, men han var åbenbart uden for rækkevidde.

– Pludselig røg laksen op af åen med fuld knald, fluelinen var hurtig væk, det samme med skydelinen, selv baglinen svandt hurtigt ind. Laksen skulle for alt i verden vendes inden den nåede stykket med de væltede træer, og det lykkedes med nød og næppe. Puha, det var tæt på! I stedet trækker den over på sandbanken, vender så der bliver hul i vandet til en folkevogn og ræser ned mod mig. Her går det op for mig, at den nok er et stykke på den rigtige side af 10kilo.

– Jeg kører line ind så det synger i hjulet, men kan ikke holde kontakt med fisken, der fortsætter ned forbi mig og truer med at tømme hjulet igen. Heldigvis besinder den sig og kommer stille og roligt op mod mig, men hvor bliver Per af! Jeg ringer til ham… Har du fisk på? Ja gu’ har jeg så, og den er stor, bare se og kom i løb! Da han 5minutter senere kommer, er Laksen ved at være mør. Den lægger sig om på siden, og Per gaffer den som sædvanlig stille og roligt i gællerne og svinger den op på land… sikke en fisk! Den ser lige pludselig meget stor ud, og den måler da også hele 110centimeter og holder lige 13.5kilo på bismervægten, fortæller en glad Tom Nielsen.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This