Thomas Smed Larsen med sin fantastiske fluefangede gedde på 112 centimeter og 11,4 kilo fra den stabile leverandør af storgedder, Gudenåen!

Praktisering af catch & release er meget vigtigt for at opretholde sunde geddebestande. Her genudsætter Thomas sin storgedde.23.3.2011 – THOMAS SMED LARSEN var sammen med Emil Olesen lørdag den 12. marts taget til Gudenåen ved Bjerringbro for at se om de store gedder var til stede – det var de!

– Vi skulle mødes med Rasmus Ottesen som skulle guide os ved åen, beretter Thomas. – Hans hjælp var virkelig en stor hjælp da det slet ikke lignede de stræk som Emil og jeg plejer at fiske på længere oppe i systemet. Rasmus var et rigtigt hyggeligt selskab og han fortalte om alle de store gedder og hvor de havde hugget.

– Efter at have fisket i længere tid uden nogen form for kontakt med fisk kom vi til en et perfekt geddespot i et sving med forholdsvis dybt vand og hvor et lille træ gjorde, at der ikke var strøm. Vi stod tre mand og affiskede spottet og efter mit tredie kast sagde jeg til Emil: "Det kan ikke passe at der ikke er fisk her", i det jeg ligger et nyt kast udover spottet. Jeg kan tydeligt se min flue komme jiggende gennem vandet, men pludselig rykker det i stangen og en stor gedde vender bredsiden til. Jeg sætter krogen med et kraftfuldt modhug! Fisken står helt stille en stund, men så begynder den at tage udløb og kommer ud i strømmen at stå. Den udnytter strømmen og er næsten ikke til at rokke. Pludselig tager gedden et udløb mere og så sker det der bare ikke må ske – fisken sætter sig fast under en grødebusk! Efter cirka 5 minutters unøddig trækken og en tur i åen er fiske stadig ikke fri, men i det vi næsten har givet op rykker det kraftigt i stangen, og fisken tager et voldsmomt udløb og er fri fra grøden. Et mirakel! Kort tid efter er gedden klar til landing og Rasmus hopper i vandet. "Den er sgu over meteren", siger han, men det var jeg sgu ikke enig i. Da han løfter den op af vandet jubler vi alle – fisken vel over meteren og mega fed!

– Storgedden bliver lagt forsigtigt noget grøde og vi får den målt til 112 centimeter med en vægt på 11,4 kilo. Efter en kort fotoseance ryger tilbage i åen. "Hvilken fisk," tænker jeg og skal lige sunde mig lidt, slutter Thomas i sin rapport til Fisk & Fri.

I løbet af resten af daget fanger Emil Olesen yderligere to pæne gedder på henholdsvis 3 og 4 kilo. Fisken er tilmeldt Fly Only.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This