En fin indsats gav pote, og Brian Kristensen fangede til slut denne flotte 1,9 kilos aborre. 04.08.08 FOR EN UGES TID SIDEN viste vi Brian Kristensens havbars her på siden. En flot personlig rekord (PR) som han havde tilmeldt Rekordfisken. Nu har han sendt os en frisk rapport fra det ferske, og har tilmeldt endnu en fisk til rekordfisken.

– Et par dage forinden havde jeg været på molefiskeri, hvilket havde kostet et knækket håndtag på mit hjul, samt et par hudafskrabninger, da jeg gled på en våd sten…. Heldigvis kunne jeg låne en stang af min far. Derfro kunne jeg besøge en mindre midtjysk mose, hvor jeg tidligere havde fanget min PR aborre på knap 1,7 kilo. De seneste år har jeg dog ikke havde held til at fange de store aborrer i mosen, og jeg frygtede lidt, at de var døde i løbet af en af vintrene.

Vel ankommet til mosen kunne jeg konstatere, at sigtbarheden i vandet med meget ringe, vel max 30 centimeter. Om det var derfor, at det var endog meget svært at fange agnfisk, skal jeg ikke kunne sige, men til slut havde jeg dog fanget 4-5 småskaller. Udover den lånte stang, havde jeg også medbragt min kastestang fra havet. Den blev monteret med et bundtackle med en halv skalle og herefter kastet ud til en sivø. Den lånte stang blev ligeledes monteret med bundtackel, men denne gang i form af et glidetackel med en levende skalle. Også denne blev lagt ud til en sivkant. Stængerne kom i stangholderne, og herefter gik der en rum tid uden nogen form for aktivitet. Efter et par timer var der endelig bud efter den halve skalle. Fisken blev kroget, men mærkedes dog ikke særlig stor, og den røg da også af kort efter. Ud med tacklet igen samme sted, og 4-5 minutter senere var der hug på den igen. Igen modhug og fast fisk. Jeg kunne se, at der var tale om en fin aborre på 40+ cm, men 10 meter fra land røg krogholdet endnu engang. Der blev bandet lidt, og jeg monterede en større trekrog, hvorefter rigget røg ud på samme spot igen.

Herefter gik der 1½ time uden den mindste aktivitet, men pludselig kørte hjulet på den lånte stang. Hurtigt hen og give tilslag, og fast fisk. Denne gang i den tunge kaliber. Fisken tonsede ind i sivene, men heldigvis fik jeg den ret problemløst ud igen. Herefter gik den i overfladen, og her fik jeg et indtryk af, hvor stor den egentlig var. Muligvis en ny PR! Ude i det åbne vand gik fighten fint, men de sidste 5-6 meter bestod af vandpileurt, og her satte aborren sig fast et par gange. Heldigvis fik jeg begge gange fisken fri, og jeg kunne håndlande en stor aborre samt ½ kg vandpileurt. Fisken var ikke vandvittig lang, men den var høj, så jeg var slet ikke i tvivl om, at det vitterlig var ny PR. Længden viste 50 cm, mens vægten viste 1,92 kg. Desværre havde jeg glemt mit kamera, så jeg måtte ringe efter min far, som lovede at komme så hurtigt han kunne. Imens måtte jeg lade aborren gå i mit fangstnet, men endelig, efter hvad der føltes som lang tid, dukkede han op og fik taget nogle billeder, inden jeg kunne genudsætte fisken.

Vi siger tillykke med den flotte fisk, og sender et diplom og en nål. Brian har chancen for at vinde et hjul og en drømmerejse, i konkurrencen Rekordfisken, som du kan læse mere om her.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This